Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 15 Ianuarie 2021 - 18004 vizitatori azi
Produse expuse ilegal la vanzare in municipiul Bistrita, depistate de jandarmi.

Jandarmii din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita, au depistat in ultimele 48 de ore pe raza municipiului Bistrita, mai multe persoane care ofereau ilegal spre vanzare diverse produse. Au fost depistate trei persoane care ofereau spre comercializare 3 seturi de vase pentru gatit (52 piese) si seturi de cutite de bucatarie si cosuri impletite din nuiele, in alte spatii decat cele special amenajate in acest sens.

Barbatii sunt din Craciunesti, respectiv din localitatea Glodeni (Mures),

          Conform prevederilor legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite produsele au fost confiscate, acestia fiind sanctionati, cu 1.500 de lei (500 lei amenda fiecare), conform actului normativ amintit, art. 1, lit. a, b.

 

           Jandarmeria aduce la cunostinta cetatenilor faptul ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare, orice persoana care intentioneaza sa efectueze acte de comert, trebuie sa faca acest demers in spatii special amenajate, sa detina documentele de provenienta, indiferent de locul in care acestea se afla, pe timpul transportului, al depozitarii sau al comercializarii. Prin documente de provenienta se intelege, dupa caz, factura fiscala, factura, avizul de insotire a marfii, documentele vamale, factura externa sau orice alte documente stabilite prin lege. Totodata, comerciantii trebuie sa detina certificat de inregistrare fiscala care atesta existenta societatii comerciale respective sau documente privind persoana fizica autorizata.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2912 vizualizări12 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0