Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 27 Septembrie 2020 - 7480 vizitatori azi
Materiale pirotehnice confiscate de jandarmi.

Miercuri, 27 decembrie a.c., in jurul orei 13.00, jandarmii aflati intr-o actiune de patrulare in zona pietei Decebal, s-au autosesizat cand in fata unui magazin au depistat un barbat, in varsta de 56 de ani, care comercializa obiecte pirotehnice din categoria I.

           In urma verificarilor efectuate, jandarmii au gasit peste 62.000 de petarde, interzise la detinere, ca urmare i-au intocmit acestuia actele de sesizare, avand in vedere ca detinerea sau orice operatiune cu materii explozive efectuate fara drept constituie infractiune, conform Legii 126 din 1995, republicata, art. 37, lit.a. Materialele pirotehnice au fost ridicate in vederea confiscarii.

         Vanzarea articolelor pirotehnice se face numai de catre persoane juridice autorizate in acest sens si numai in locurile amenajate, in conditiile legii. De asemenea, in aceasta perioada, parintii sunt rugati sa supravegheze mai atent copiii, deoarece sunt expusi accidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice.

          Jandarmii bistriteni vor executa in continuare astfel de actiuni specifice pentru prevenirea unor asemenea fapte si recomanda cetatenilor sa nu achizitioneze materiale pirotehnice de la persoane neautorizate, deoarece manevrate necorespunzator, acestea reprezinta un real pericol, preponderent pentru viata si integritatea fizica, provocand un numar mare de victime in fiecare an.


Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2786 vizualizări28 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0