Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 3980 vizitatori azi
Sanctiuni aplicate de jandarmi la cumpana dintre ani.

In ultimele zile jandarmii au executat mai multe actiuni specifice privind asigurarea masurilor de ordine publica la manifestarile cultural-artistice cu public numeros organizate atat in municipiu cat si in judet, in zonele unde exista efective de jandarmi. Nu au fost constatate probleme deosebite privind acest aspect, insa au fost constatate unele fapte de natura antisociala sanctionate prin aplicarea de amenzi contraventionale de 2.700 de lei si intocmirea unor dosare penale. Jandarmii au constatat abateri privind legislatia legala in vigoare pe linia nerespectarii prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

         Astfel, au fost sanctionate: tulburarea ordinii publice, cersetorie, neluarea masurilor privind impiedicarea minorilor de la a savarsi acte de vagabondaj, provocarea unor scandaluri, atragerea de persoane de sex opus, cu scopul intretinerii de raporturi sexuale, pentru obtinerea de foloase materiale, refuzul parasirii localului, respectiv adresarea de cuvinte si expresii jignitoare. De asemenea, chiar in noaptea dintre ani au fost aplicate mai multe sanctiuni privind apelarea nejustificata la Numarul Unic pentru Apeluri de Urgenta 112.

           Totodata, in urma verificarilor efectuate pe perioada sarbatorilor, jandarmii au depistat peste 62.000 de petarde, interzise la detinere, ca urmare au intocmit actele de sesizare, avand in vedere ca detinerea sau orice operatiune cu materii explozive efectuate fara drept constituie infractiune, conform Legii 126 din 1995, republicata, art. 37, lit.a, republicata. Materialele pirotehnice au fost ridicate in vederea confiscarii. Chiar in noaptea de Revelion doi barbati s-au ales cu dosar penal dupa ce au fost surprinsi de jandarmi in timp ce utilizau fara a respecta prevederile legale in vigoare, articolele pirotehnice achizitionate in aceasta perioada. Fapta s-a petrecut pe Pietonalul Liviu Rebreanu, unde se desfasura o manifestare cultural artistica la care participa un public numeros.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2933 vizualizări03 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0