Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 27 Septembrie 2020 - 8344 vizitatori azi
Dosar penal pentru furt dintr-un hipermarket din municipiu - in ziua de Boboteaza.

Sambata, 6 ianuarie a.c., jandarmii au intocmit actele de sesizare pentru infractiunea de furt, conform art. 228, Cod Penal, pe numele lui D.F., pentru sustragerea de pe rafturi si neachitarea la casa, a unor produse nealimentare, ascunse si neachitate la casa de marcat.

        Actele de sesizare au fost predate Politiei conform procedurilor legale in vigoare, pentru continuarea cercetarilor.

De asemenea, la acest sfarsit de saptamana jandarmii au aplicat amenzi in valoare de 3.300 lei. Faptele sanctionate de catre oamenii legii au fost: cersetoria, provocarea si participarea la scandaluri, adresarea de injurii si tulburarea ordinii publice si adresarea de cuvinte si expresii jignitoare, conform prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Totodata au fost aplicate sanctiuni pentru transport de resturi forestiere fara documente, conform legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, art.8, lit.b.

 

.

                                                                                                                          

 16 elevi in practica la Jandarmeria bistriteana

          Pana in data de 8 mai a.c., in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud se vor afla in practica cei 16 elevi ai Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Falticeni, care se afla in anul I de studiu.

           Pentru aplicarea adecvata si valorificarea cunostintelor si competentelor dobandite, elevii vor fi repartizati sa desfasoare activitati specifice in structurile de ordine si siguranta publica - etapa I si de paza si protectie institutionala - etapa a II a (perioada 11 aprilie-08 mai a.c.)

         Durata stagiului de practica este de 80 de zile lucratoare (8 ore pe zi din care 5 pentru activitati organizatorice)

 

         Etapele stagiilor de practica:

          Etapa I -  08 ianuarie-30 martie  a.c., practica va fi efectuata la structuri de ordine si siguranta publica - 59 de zile lucratoare, 472 de ore, (8 ore pe zi din care 3 ore sunt alocate pentru activitati organizatorice.

           Etapa a II-a -  11 aprilie - 08 mai a.c., practica va fi efectuata la structuri de paza si protectie institutionala - 21 de zile lucratoare, 168 de ore, (8 ore pe zi din care 2 ore sunt alocate pentru activitati organizatorice.

Pe toata durata stagiului de practica fiecare elev se afla sub tutela unui cadru ce raspunde direct de pregatirea practica in domeniul  ordinii publice, respectiv a pazei si protectiei institutionale.

 

          Obiectivele stagiului de practica in cadrul structurilor de ordine si siguranta publica:

-        documentarea cu privire la structura organizatorica a subunitatilor de ordine si siguranta publica, a modului de organizare si desfasurare a misiunilor, precum si a competentelor in materie contraventionala a jandarmilor care incadreaza subunitatile de ordine si siguranta publica;

-        aplicarea adecvata a cunostintelor si deprinderilor dobandite pe parcursul modulelor in diferite situatii profesionale;

-        aplicarea normelor privind conduita regulamentara in diferite situatii;

-        perfectionarea deprinderilor practice privind executarea procedeelor de autoaparare;

-        formarea deprinderilor de comunicare in relatia cu cetatenii pe timpul misiunilor;

-        dezvoltarea deprinderilor practice necesare pentru intocmirea inscrisurilor cu ocazia constatarii faptelor de natura contraventionala;

-        formarea si dezvoltarea deprinderilor de a actiona in cadrul elementelor de dispozitiv pe timpul misiunilor de ordine si siguranta publica;

-        utilizarea noilor tehnologii informationale si de comunicare, etc.

 

          Obiectivele stagiului de practica in cadrul structurilor de paza si protectie institutionala:

-        aprofundarea cunostintelor teoretice cu privire la structura organizatorica a subunitatilor de paza si protectie a obiectivelor, bunurilor si valorilor, a modului de organizare si desfasurare a misiunilor, competentele in materie contraventionala a jandarmilor care incadreaza aceste structuri;

-        dezvoltarea deprinderilor practice privind activitatile ce se executa cu ocazia constatarii contraventiilor de catre jandarmii aflati in misiunile paza  si protectie a obiectivelor, bunurilor si valorilor, etc.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2744 vizualizări08 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0