Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
MIERCUREA SIRENELOR - FEBRUARIE 2018.

In aceasta dimineata, incepand cu ora 10.00, va avea loc un nou exercitiu "Miercurea Alarmelor". Sirenele din judet vor emite semnalul "Alarma la dezastre", care presupune iminenta producerii unor calamitati cu impact major asupra comunitatilor. In imagine sunt prezentate masurile pe care trebuie sa le realizeze cetatenii intr-o situatie reala, care impune declansarea sistemului de alarmare a populatiei.

 Incepand cu luna august a anului 2017, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta  desfasoara exercitii de alarmare in prima zi de miercuri din fiecare luna, destinate testarii mijloacelor tehnice existente la nivel national si imbunatatirii timpului de reactie al autoritatilor in situatii speciale de urgenta. Asiguram opinia publica asupra necesitatii si utilitatii derularii permanente a acestor antrenamente lunare.

  La exercitiul similar din luna ianuarie 2018, s-a urmarit modul de activare a sistemelor de avertizare, potrivit scenariului ce a vizat manifestarea tipurilor de risc generatoare de situatii de urgenta/protectie civila ("Avertizare meteorologica COD ROSU pentru fenomene meteorologice periculoase imediate de tip "nowcasting", la introducerea semnalului "ALARMA LA DEZASTRE") care impun alarmarea populatiei.

Scopul exercitiului din prima luna a anului a fost de a antrena autoritatile administratiei publice locale, a pregati populatia prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare si a verifica functionarea sirenelor de alarmare publica.

A fost transmis un mesaj de instiintare catre 62 de unitati administrativ teritoriale (un municipiu, trei orase si 58 de comune). Opt specialisti din cadru Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita al judetului Bistrita - Nasaud au executat verificari in tot atatea locatii, pe timpul exercitiului din prima luna a anului. Timpul mediu de raspuns pentru actionarea sirenelor de alarmare cu actionare locala  a fost de un minut si 42 secunde. Zona de acoperire acustica la nivel judetean este de 47.13%, in municipiul Bistrita 85%, la nivelul celor trei orase 77,5%, iar in mediul rural 44,22%.

 Nota: Procentele rezultate in urma analizei, referitoare la zona de acoperire acustica a sirenelor, sunt aproximative.

 

 INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

0 comentarii2835 vizualizări07 februarie 2018




rss 2.0
rss 2.0