Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 3688 vizitatori azi
Un barbat s-a ales cu dosar penal pentru o masina de tuns si o camera de supraveghere video.

Un barbat de 22 de ani din Bistrita aflat la cumparaturi intr-un hypermarket din municipiu, a ales produsele dorite de pe rafturile magazinului, dar in loc sa le puna in cosul de cumparaturi le-a ascuns sub haina, cu scopul de a nu le mai achita la casa de marcat. Acesta a incercat sa sustraga o camera de supraveghere video pentru copii si un aparat de tuns. Valoarea produselor se ridica la aproape 300 de lei.

            Jandarmii au intocmit pe numele barbatului actele de sesizare pentru infractiunea de furt, conform art. 228 Cod Penal, acte care au fost inaintate Politiei pentru continuarea cercetarilor.

 

 

           Apelarea nejustificata la 112, sanctionata de jandarmii bistriteni

           In ultimele 24 de ore jandarmii au aplicat mai multe sanctiuni contraventionale privind apelarea nejustificata la Numarul Unic pentru Apeluri de Urgenta 112. Astfel, asemenea fapte au fost sanctionate la Singeorz-Bai si Beclean, numai pe aceasta linie fiind aplicate amenzi de 500 de lei si un avertisment scris. Totodata, jandarmii au mai aplicat sanctiuni de 1.400 de lei pentru apelarea in mod nejustificat la mila publicului si pentru efectuarea de acte de comert fara documente legale de provenienta.

          Jandarmeria precizeaza faptul ca in conformitate cu O.U.G. nr. 34 din 2008, actualizata, privind organizarea si functionarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de urgenta 112, art. 32, alin 1, lit. a si b, "alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie sau apelarea abuziva a numarului unic 112, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 1.000 de lei".


Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

0 comentarii3255 vizualizări22 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0