Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Haine de blana confiscate de jandarmi in piata din orasul Beclean.

Jandarmii din cadrul Plutonului Beclean au efectuat miercuri, 28 februarie a.c., o actiune specifica pe linia protejarii populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite in piata din localitate. In urma verificarilor a fost depistat un comerciant care oferea spre vanzare mai multe haine de blana fara respectarea conditiilor prevazute de lege.

Acesta nu a putut prezenta documentele de provenienta pentru patru haine de blana, conform prevederilor legale in vigoare. (Legea nr. 12 din 1990, art.1, lit.e)

De asemenea, cel in cauza nu avea afisate preturile pentru produsele expuse spre vanzare.

In conformitate prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, produsele au fost confiscate, comerciantul fiind sanctionat cu 500 de lei. Valoarea produselor este de 600 lei.


 

            Informatii suplimentare

          Jandarmeria aduce la cunostinta cetatenilor faptul ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare, orice persoana care intentioneaza sa efectueze acte de comert, trebuie sa detina documentele de provenienta indiferent de locul in care acestea se afla, pe timpul transportului, al depozitarii sau al comercializarii. Prin documente de provenienta se intelege, dupa caz, factura fiscala, factura, avizul de insotire a marfii, documentele vamale, factura externa sau orice alte documente stabilite prin lege. Totodata, comerciantii trebuie sa detina certificat de inregistrare fiscala care atesta existenta societatii comerciale respective sau documente privind persoana fizica autorizata.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2751 vizualizări01 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0