Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 3888 vizitatori azi
Jandarmeria bistriteana - luata cu asalt de copii si elevi la Ziua Portilor Deschise.

 Astazi, miercuri 28 martie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud si-a deschis portile pentru toti cei care au dorit sa ii viziteze pe jandarmi, la ei acasa. Peste 300 de elevi au dorit sa afle mai multe despre meseria de jandarm si activitatile pe care le desfasoara acestia zi de zi in sprijinul oamenilor.

Grupurile sosite pe rand in curtea institutiei au vizitat sediul unde jandarmii isi desfasoara activitatea, au intrat in biroul inspectorului sef, in sala de pregatire sau in vestiarul Detasamentului 1 Mobil.

Ulterior, in curte acestia au putut intra in autovehicule, au urcat pe atv-ul jandarmilor montani si au probat materialele din dotare ale jandarmilor. Totodata, oaspetii au facut cunostinta cu Sasa, Dona si Zara - cele mai indragite jandarmerite.

Ziua Portilor Deschise a fost organizata in paralel si la sediile noastre din Beclean si Nasaud.  

La finalul vizitei in curtea inspectoratului, toti cei prezenti au asistat si la un exercitiu demonstrativ specific, pregatit de catre Detasamentul 1 Mobil Bistrita, care a fost foarte apreciat de catre publicul prezent.

Activitatile dedicate publicului larg, continua joi, 29 martie a.c., la Beclean, unde toti cei interesati de activitatea jandarmilor vor putea sa ii intalneasca in parcul din zona centrala a orasului, unde intre orele 12.00-15.00, va fi organizat un nou Punct de Informare destinat cetatenilor de orice varsta.

Vineri, 30 martie a.c., iubitorii muntelui sunt asteptati la sediile Jandarmeriei Montane din Rodna si Piatra Fintinele, unde ii veti putea vedea pe jandarmii montani la ei acasa. Vor fi expuse materialele specifice si autovehiculele folosite de acestia in misiunile din mediul montan.

La aceste activitati vor fi prezenti si cainii de serviciu ai jandarmilor bistriteni a caror exercitii constituie mereu un punct de atractie pentru vizitatorii de toate varstele.  

Activitatile dedicate Zilei Jandarmeriei Romane 2018, continua in anul Centenarului, cu vernisajul Expozitiei Aniversare, intitulate sugestiv: 100 de ani de Jandarmerie in judetul Bistrita-Nasaud. Aceasta este organizata luni, 02 aprilie de la ora 11.00, cu sprijinul Arhivelor Nationale - Serviciul Judetean Bistrita-Nasaud, la sediul acestei institutii, din strada Garii, nr. 3-5.

Expozitia va putea fi vizitata timp de o saptamana. 

          Ziua Jandarmeriei Romane va fi sarbatorita la Bistrita, marti 03 aprilie 2017, de la ora 12.00 pe Pietonalul Liviu Rebreanu, moment care constituie punctul culminant al activitatilor premergatoare organizate cu acest prilej.

         Astfel, la implinirea a 168 de ani de la infiintarea acestei arme, veti putea asista la un ceremonial militar specific, veti putea vedea tehnica folosita de jandarmi in diferite misiuni dar si autovehiculele aflate in dotarea inspectoratului.

          Va asteptam alaturi de noi!

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

0 comentarii3136 vizualizări28 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0