Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 3930 vizitatori azi
Penitenciarul Bistrita a participat la Bursa Locurilor de Munca.

Un grup de persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Bistrita, a participat vineri, 20 aprilie 2018, la Bursa Locurilor de Munca, gazduita de Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita, eveniment organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud.

Detinutii care au discutat cu angajatorii sunt in executarea unei pedepse in regim deschis sau semideschis, aflandu-se in apropierea termenului de a fi discutate in comisia de propuneri pentru liberare conditionata.

Totodata, persoanele condamnate selectate sunt din randul celor apte pentru munca din punct de vedere medical, calificati profesional sau necalificati, dar care poseda abilitati practice intr-o meserie.

Participarea detinutilor la Bursa Locurilor de Munca urmareste sensibilizarea angajatorilor privind problematica sociala a acestei categorii vulnerabile, precum si oferirea unei oportunitati pentru fiecare dintre participanti de a deveni un potential angajat dupa punerea in libertate.

Totodata, cu ocazia desfasurarii Bursei Locurilor de Munca, Penitenciarul Bistrita a desfasurat si o actiune de informare si recrutare pentru anul scolar si universitar 2018 - 2019, a viitorilor angajati din sistemul penitenciar. Astfel, o echipa mixta formata din cadre ale Penitenciarului Bistrita, a prezentat celor interesati, la standul alocat, oferta de invatamant pentru anul scolar si universitar 2018 - 2019. In cadrul acestei actiuni, au fost distribuite pliante cu institutiile de invatamant care formeaza ofiteri si agenti de penitenciare in vederea stimularii interesului tinerilor pentru oferta educationala.

 

Comisar de penitenciare Cosmin PARAUAN - Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA

 

Telefon: 0263/238.175              

e-mail: cosmin.parauan@anp.gov.ro

 

0 comentarii2485 vizualizări21 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0