Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 28 Februarie 2021 - 24584 vizitatori azi
Pescuit ilegal depistat si sanctionat de catre jandarmi.

O actiune specifica pe linie piscicola a fost organizata in ultimele zile de catre jandarmii bistriteni in contextul prevenirii si combaterii pescuitului in perioada de prohibitie. Misiunea a fost executata pe raza localitatii Branistea iar alaturi de jandarmi s-au aflat si reprezentanti ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi.

             Pe raza localitatii Branistea, pe malul raului Somes au fost depistate mai multe persoane care pescuiau, desi ne aflam in perioada de prohibitie (07 aprilie-05 iunie). Mai mult decat atat, jandarmii au depistat inclusiv pescari care foloseau unelte ilegale.

             Pentru abateri de la legislatia legala in vigoare, au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 1.600 de lei, in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul si acvacultura, art. 59, lit. f, respectiv, art. 60, lit. d.

             Jandarmii avertizeaza pe toti pasionatii de pescuit sportiv despre faptul ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare, pescuitul sportiv sau recreativ in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie, constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de  la 600 la 1.000 de lei si cu retinerea si suspendarea pe o perioada de 90 de zile a permisului sau a autorizatiei.

            De asemenea, capturarea pestelui cu unelte de plasa si cu pripoane, in raurile si lacurile din zona de munte, precum si in raurile colinare si de ses, constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 1.500 de lei si cu retinerea si suspendarea pe o perioada de 90 de zile a permisului, a autorizatiei sau a licentei, dupa caz.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

Foto - arhiva Bistritanews.ro 

0 comentarii2464 vizualizări10 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0