Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 8376 vizitatori azi
Dosar penal pentru detinerea de droguri de risc.

Un barbat de 30 de ani si un tanar de 19 ani s-au ales cu dosar penal deoarece detineau asupra lor droguri de risc, pe care le-au consumat prin fumare. O patrula de Jandarmerie aflata miercuri, 16 mai a.c., intr-o actiune in zona Subcetate, i-a depistat pe cei doi deoarece aveau un comportament ciudat. Imediat jandarmii s-au apropiat de acestia si au observat ca aveau asupra lor un plic transparent din plastic, cu dimensiunea de 3-4 cm, care continea o substanta de culoare maronie.

           Fiind intrebati de unde au acest plic, cei doi au afirmat ca l-au cumparat de la o persoana necunoscuta si au recunoscut ca au consumat prin fumare aceasta substanta.

            Pe numele celor doi au fost intocmite actele de sesizare, pentru infractiunea de "detinere de droguri de risc", conform legii nr. 143 din 2000, privind prevenirea si combaterea traficului si consumului illicit de droguri, republicata, art. 4, alin. 1. Ulterior, persoanele au fost predate catre  I.P.J. B.-N. in vederea continuarii cercetarilor.

           Jandarmii avertizeaaza ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare: "cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri de risc, pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani, sau cu amenda". Totodata, pentru drogurile de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

 

0 comentarii2842 vizualizări17 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0