Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 21 Februarie 2020 - 3080 vizitatori azi
Jandarmii in mijlocul cetatenilor in minivacanta de Rusalii.

In perioada 25-28 mai a.c., vor fi organizate la nivelul judetului mai multe activitati cultural-artistice la care un efectiv de 130 de jandarmi vor asigura masurile de ordine publica. Activitatile la care vor fi asigurate masuri de ordine publica sunt organizate atat in municipiul Bistrita cat si in Cormaia, Nimigea, Budesti, Caianu-Mic, Bichigiu, Prundu-Bargaului si Anies. Avand in vedere faptul ca la toate activitatile participa un public numeros se vor organiza activitati de prevenire specifice, care presupun informarea participantilor cu privire la respectarea prevederilor legale in vigoare la astfel de manifestari.

           La activitatea organizata de militarii Diviziei 4 "Gemina" Cluj, dedicata Centenarului Marii Uniri pe Valea Bargaului, din data de 28 mai a.c., ora 12.30, in localitate, jandarmii bistriteni vor participa cu o subunitate din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita in dispozitivul de defilare si cu autovehicule din dotarea inspectoratului, (un Ford Tranzit, atv-ul Jandarmeriei Montane Piatra Fantanele, o autospeciala Dacia Logan, respectiv o Dacia Duster). Totodata, la fata locului va fi amenajat un Punct de Informare unde va fi prezentata tehnica din dotarea jandarmilor montani Piatra Fantanele si va fi prezentata oferta educationala pentru scolile militare de invatamant, tinerilor interesati. Masurile de ordine publica in zona vor fi asigurate cu efective din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Targu-Mures.

         De asemenea, in zilele de 26 si 27 mai a.c., jandarmii montani Rodna vor asigura masurile de ordine publica la Sarbatoarea Narciselor din Muntii Rodnei, unde se anunta un aflux de turisti in zona si pe traseele care duc in poiana.

          Pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta cetatenilor care vor participa la aceste manifestari sportive si artistice, precum si pentru evitarea aparitiei unor situatii de natura sa tulbure ordinea si linistea publica, jandarmii recomanda participantilor sa respecte indicatiile fortelor de ordine, sa acorde o atentie deosebita bunurilor si obiectelor personale, iar in cazul in care sunt martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala, sa solicite ajutorul jandarmilor aflati in dispozitiv, in situatia in care este necesara interventia acestora, sau sa apeleze numarul unic de urgenta 112.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

0 comentarii2268 vizualizări25 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0