Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 21 Februarie 2020 - 3858 vizitatori azi
Sanctiuni de 6.000 de lei au fost aplicate de jandarmi in minivacanta de Rusalii.

In perioada 25-28 mai a.c., au fost organizate la nivelul judetului mai multe activitati cultural-artistice la care  au fost asigurate masuri de ordine publica cu efective de jandarmi. La activitatea organizata de militarii Diviziei 4 "Gemina" Cluj, dedicata Centenarului Marii Uniri pe Valea Bargaului, din data de 28 mai a.c., in localitatea Prundu-Bargaului, jandarmii bistriteni au participat cu o subunitate din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita in dispozitivul de defilare si cu autovehicule din dotarea inspectoratului. Totodata, la fata locului a fost amenajat un Punct de Informare unde a fost prezentata tehnica din dotarea jandarmilor montani Piatra Fantanele si oferta educationala pentru scolile militare de invatamant, tinerilor interesati de o cariera militara.

         De asemenea, in zilele de 26 si 27 mai a.c., jandarmii montani Rodna au asigurat masurile de ordine publica la Sarbatoarea Narciselor din Muntii Rodnei, unde sute de turisti au ales sa isi petreaca zilele libere in aceasta zona.

         Avand in vedere faptul ca la toate activitatile a participat un public numeros au fost organizate activitati de prevenire specifice, pentru informarea participantilor cu privire la respectarea prevederilor legale in vigoare la astfel de manifestari.

          Tulburarea ordinii publice, cersetoria, adresarea de cuvinte si expresii jignitoare, consumul de bauturi alcoolice in spatiul public neamenajat, neluarea de catre parinti a masurilor necesare privind oprirea minorilor de la fapte de cersetorie, provocarea unor scandaluri si atragerea de persoane de sex opus cu scopul obtinerii de foloase materiale, sunt faptele constatate si sanctionate de jandarmi pe perioada Rusaliilor.

           Acestea au fost constatate atat pe raza municipiului Bistrita cat si la Nasaud, Sangeorz-Bai si Beclean, in conformitate cu prevederile legii nr. 61 din 1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Totalul sanctiunilor aplicate se ridica la 5.900 de lei.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2373 vizualizări29 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0