Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 21 Februarie 2020 - 3576 vizitatori azi
Ziua Rezervistului Militar sarbatorita la Bistrita.

MESAJUL PRESEDINTELUI ASOCIATIEI NATIONALE A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE "ALEXANDRU IOAN CUZA". Devenita sarbatoare traditionala, Ziua Rezervistului Militar este un prilej de a ma adresa, in primul rand membrilor Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere "Alexandru Ioan Cuza", precum si tuturor rezervistilor militari din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, prin transmiterea celor mai sincere urari de sanatate, pace si de viata linistita si decenta.

Ziua Rezervistului Militar instituita prin H.G. nr. 467 din 12.05.2010, se serbeaza in fiecare an in 31 mai, data care printr-o fericita coincidenta este si ziua A.N.C.M.R.R., structura asociativa reprezentativa si de "utilitate publica", care prin intreaga sa activitate da masura scopurilor si obiectivelor pe care si le-a asumat, in spiritul devizei "Patrie Onoare Demnitate".

Ziua Rezervistului Militar este o sarbatoare plina de semnificatii pentru toti cei care au slujit, un numar important de ani, sub falduri de tricolor Tara si Poporul, carora le-a jurat credinta nestramutata, pana la sacrificiul suprem. Rezervistii militari reprezinta o categorie socio-profesionala cu un statut bine definit in cadrul societatii romanesti contemporane, care merita recunoastere, respect si pretuire din partea societatii si a tarii fata de care si-au facut cu prisosinta datoria, gata oricand de orice sacrificiu.

Ziua Rezervistului Militar 2018 gaseste pe multi dintre rezervistii militari implicati in actiuni si activitati care aduc in prim plan binefacerile unitatii noastre nationale, cu 100 de ani in urma. Convingerea noastra este ca Ziua Rezervistului Militar din acest an va constitui si linia de start pentru unitatea, solidaritatea si camaraderia cadrelor militare in rezerva sau in retragere, cu convingerea ca numai "unirea face puterea" ci nu dezbinarea.

Imi exprim deplina apreciere si pretuire fata de toti cei care au slujit institutia militara, aflandu-se si azi in prima linie pentru apararea patriei si a valorilor sale perene. Sa facem ca fiecare zi a acestui an Centenar sa se constituie intr-o sarbatoare a muncii, unitatii si inaltarii noastre.

La Multi Ani Rezervisti Militari!

 

Presedintele Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere "Alexanru Ioan Cuza"

General locotenent(r.) Neculai BAHNAREANU.

 

Foto - Marius Chiuzan

.

1 comentariu2968 vizualizări01 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0