Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Concert aniversar cu ocazia Zilei Muzicilor Militare.

In fiecare an, la 1 iulie, este sarbatorita Ziua Muzicilor Militare, amintind astfel de infiintarea primei fanfare militare, prin Regulamentul Organic din 1 iulie 1831, la Iasi, in cadrul "Strajei Pamantesti". Pentru marcarea acestui eveniment, Muzica Militara a garnizoanei Bistrita, sub bagheta domnului plutonier adjutant Bogdan Bejinaru, va sustine un concert aniversar, duminica, 1 iulie,  incepand cu ora 17.00, in Parcul Municipal Bistrita.

De-a lungul timpului, muzicile militare au avut un rol important in diferite momente care au marcat istoria tarii noastre, in cadrul manifestarilor culturale si sociale, precum si pe front alaturi de trupele romanesti.

Complexitatea repertoriului, disciplina de ansamblu, virtuozitatea, si nu in ultimul rand, nivelul interpretativ ridicat, sunt doar cateva din argumentele care au impus cu succes muzica militara in viata concertistica. Acest lucru este dovedit de numeroasele turnee si concerte, atat in tara cat si in strainatate.

Testul timpului a consacrat muzica militara ca un reper artistic important in viata culturala judeteana, nationala si internationala, de aceea va asteptam cu drag sa-i aniversam impreuna!

 Va asteptam cu drag! Weekend excelent!

 

 Cu prietenie si respect,

 OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE PUBLICE AL U.M. 01331 BISTRITA

 Locotenent Andreea-Maria MURESAN.

 

0 comentarii2968 vizualizări29 iunie 2018




rss 2.0
rss 2.0