Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 05 Martie 2021 - 17542 vizitatori azi
Minivacanta din perioada 15-19 august, asigurata de un efectiv de 490 de jandarmi.

In perioada imediat urmatoare la nivelul judetului sunt planificate mai multe activitati in spatiul public, la care participa un public numeros. Totodata, in zonele montane se estimeaza o crestere a turistilor in statiunile turistice si in zonele frecventate de catre acestia, fapt ce impune adaptarea misiunilor din competenta Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, astfel incat sa fie asigurata o capacitate corespunzatoare de actiune si interventie pentru asigurarea unui climat de normalitate si crearea conditiilor necesare cresterii gradului de siguranta a cetatenilor, cu o medie de 98 de jandarmi zilnic. In sprijinul jandarmilor bistriteni se vor afla si jandarmii din cadrul Gruparii Mobile "Regele Ferdinand I" din Targu-Mures.

           Astfel, in perioada minivacantei care se apropie sunt organizate manifestari publice sportive si cultural-artistice cu public numeros, context in care se impune adoptarea unor masuri pentru asigurarea ordinii si sigurantei publice.

         Jandarmii asigura masurile de ordine publica la manifestarile sportive, cultural-artistice si religioase organizate in perioada 15-19 august a.c., in municipiul Bistrita si in localitatile Nasaud, Beclean, Sangeorz-Bai, Piatra Fantanele, Cosbuc, Prundu-Bargaului, Feldru, Dobric, Lunca-Ilvei, Rodna, Lechinta, Telciu, Ciceu Corabia si Mariselu.

           Misiunea fortelor de ordine vizeaza asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, protectia participantilor la aceste evenimente, prevenirea si combaterea oricaror fapte care aduc atingere normelor de convietuire sociala, precum si monitorizarea si descurajarea grupurilor de persoane turbulente.

           Jandarmeria recomanda cetatenilor sa dea dovada de vigilenta in locurile aglomerate, sa fie atenti la bunurile si obiectele personale, sa isi asigure incuietorile portierelor la autoturisme, sa supravegheze copiii si sa nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atentia.Totodata, reamintim cetatenilor ca pot solicita, ori de cate ori este nevoie, sprijinul echipajelor de jandarmi aflate in dispozitiv fie direct, fie prin apelarea numarului unic pentru apeluri de urgenta 112.

          Jandarmii montani - misiuni in perioada minivacantei  

          Jandarmii montani se vor afla permanent in zonele de agrement special amenajate pe raza judetului, in zonele montane. Jandarmii Postului Statiune Balneara Singeorz-Bai, vor asigura masurile de mentinere a ordinii publice pe raza statiunii.

           Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie in zonele turistice si pe traseele montane frecventate de catre turisti din Parcul National Muntii Rodnei, Valea Blaznei si Valea Vinului iar jandarmii Postului Montan Piatra-Fantanele vor asigura masurile de ordine publica in zona Castelului Dracula si a Lacului Colibita.

           Informatii suplimentare

          Avand in vedere faptul ca unele persoane doresc sa isi petreaca aceasta perioada in aer liber, jandarmii recomanda tuturor cetatenilor sa respecte si prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic, care reglementeaza aceste activitati desfasurate pe domeniul public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii si eliminarii impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.

           Recomandarile pe care le fac jandarmii pentru aceasta perioada sunt legate de respectarea de catre turisti a unor reguli de baza atunci cand se afla in natura: sa nu aprinda focul in zone neamenajate sau in imediata apropiere a padurii, sa respecte regulile privitoare la traseele montane, sa nu se abata de la acestea si sa nu lase in urma lor resturi menajere, care pot dauna mediului inconjurator.

          De asemenea pentru orice problema pe care o intampina in spatiul montan, turistii pot apela cu incredere la ajutorul oferit de jandarmii montani din Rodna si Piatra Fantanele in orice imprejurare care le poate pune in pericol integritatea fizica si nu numai, sunand la 112.


Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

0 comentarii2765 vizualizări14 august 2018
rss 2.0
rss 2.0