Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 14 Mai 2024 - 14587
Jandarmii bistriteni prezenti la Sangeorz-Bai in mijlocul copiilor din zonele inundate in aceasta vara.

Jandarmii au fost prezenti in ultima perioada in mijlocul copiilor si elevilor care se afla in tabara la Centrul de Vacanta din statiunea Sangeorz-Bai. Actiunea a fost organizata in cadrul proiectului Solidaritatea, gestionat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud, in perioada 21-27 august a.c., pentru copiii si tinerii proveniti din familii ale caror case au fost afectate de inundatiile din lunile iunie-iulie.

Un numar de 103 de copii alaturi 15 profesori insotitori, au participat la activitatea prezentata de Jandarmeria bistriteana. Cadrele Compartimentului Prevenirea si Combaterea Faptelor Antisociale le-au prezentat elevilor aspecte privind atributiile Jandarmeriei Romane dar si date concrete privind orientarea intr-o viitoare cariera spre acest domeniu.

Participantii au putut vedea o parte din materialele folosite de jandarmi in diferite misiuni iar la final le-au fost impartite pliante care contin aspecte referitoare la problematica abordata pe parcursul discutiilor cu jandarmii.

De asemenea, jandarmii le-au prezentat recomandari privind petrecerea vacantei in conditii de siguranta. La activitati a fost prezent si unul dintre cainii de serviciu ai Jandarmeriei bistritene care a reprezentat punctul de atractie al acestei activitati datorita exercitiilor prezentate.

Nu a lipsit nici prezentarea unor fapte de natura antisociala ce pot fi savarsite in scoli sau in legatura cu scoala, pe timpul si in afara orelor de curs. Totodata elevilor prezenti in tabara le-au fost prezentate modele comportamentale ce pot fi adoptate de catre elevi pentru a nu se transforma in victime ale unor fapte antisociale.

Pe parcursul vacantei vor mai fi organizate astfel de activitati specifice destinate elevilor care isi petrec vacanta in taberele din judetul nostru.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2982 vizualizări27 august 2018




rss 2.0
rss 2.0