Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 2876 vizitatori azi
Studenti condusi in siguranta la cabana de jandarmii montani din Rodna.

Un grup de studenti ai Facultatii de Geografie din cadrul Univeritatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, au fost prezenti la Valea Blaznei pe parcursul acestei saptamani pentru a realiza studii de profil in vederea intocmirii lucrarilor de master. Realizarea acestora a presupus deplasarea pe un anumit traseu de creasta la cota 2.000 m.

             Cu toate ca vremea nu a fost favorabila, tinerii au insistat sa parcurga un traseu destul de anevoios pe vreme neprielnica, iar jandarmii montani din Rodna alaturi de doi rangeri ai Administratiei Parcului National Muntii Rodnei au hotarat sa ii insoteasca pe tot parcursul acestuia. Pana la finalul traseului vremea s-a inrautatit simtitor iar la intoarcere drumul a fost foarte greu de parcurs iar daca ar fi fost singuri studentii s-ar fi ratacit. Totusi dupa cateva ore de mers, acestia au fost condusi in siguranta la cabana.

              Tinerii au ramas in zona pana astazi, joi 19 mai a.c.

 

    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN

1 comentariu2051 vizualizări19 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0