Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 05 Martie 2021 - 17794 vizitatori azi
"TRII ZABRELE SI UNA RUPTA" .

Penitenciarului Bistrita a participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Festivalul de folclor pentru detinuti - editia a IV-a, organizat la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti. In cadrul festivalului a fost prezentat un amplu program artistic structurat pe trei sectiuni distincte: muzica populara, dansuri traditionale romanesti si o expozitie de artizanat, la care au participat 21 de unitati de detentie din toata tara si peste 90 de persoane private de libertate.

Penitenciarul Bistrita a participat cu formatia de dansuri populare " TRII ZABRELE SI UNA RUPTA" compusa din sapte persoane private de libertate la doua sectiuni, respectiv muzica populara si dansuri traditionale romanesti, obtinand premiul intai la sectiunea Dans popular. Formatia de dansuri populare " TRII ZABRELE SI UNA RUPTA" coordonata de specialistii din cadrul Penitenciarului Bistrita, a beneficiat de sprijinul Casei de Cultura a Sindicatelor si al Palatului Culturii din Bistrita.

Evenimentul, organizat pentru al patrulea an consecutiv, a avut loc in baza unei colaborari incepute intre Administratia Nationala a Penitenciarelor si Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti. El vizeaza promovarea traditiilor, obiceiurilor populare romanesti si valorificarea valentelor educative ale acestora, dar si identificarea si dezvoltarea aptitudinilor artistice ale persoanelor aflate in detentie.

Administratia Nationala a Penitenciarelor inscrie acest eveniment in seria actiunilor de sensibilizare a societatii cu privire la importanta implicarii in proiecte care vizeaza facilitarea reintegrarii sociale a persoanelor dupa executarea pedepselor privative de libertate.

 

Comisar de penitenciare Cosmin PARAUAN

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA.

0 comentarii2611 vizualizări21 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0