Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Jandarmii montani din Rodna sprijina protejarea mediului in Parcul National.

              Zona denumita  Poiana  cu Narcise a inflorit la propriu in aceasta perioada, ca urmare la acest sfarsit de saptamana numerosi turisti s-au deplasat in spatiul Parcului National Muntii Rodnei pentru a admira natura.

              Jandarmii montani alaturi de rangeri ai administratiei parcului, se afla zilnic pe teren pentru a explica turistilor insemnatatea pastrarii zonei intacte cel putin pe perioada infloririi narciselor.

             Grupurile de elevi si studenti sau turistii care trec in aceasta perioada prin Poiana cu Narcise sunt informati de jandarmii aflati in zona, despre valoarea acestor bogatii ale naturii, acestia fiind indrumati in acelasi timp sa pastreze si sa protejeze mediul inconjurator, tinand cont mai ales de faptul ca poiana se afla in arealul protejat de lege al Parcului National Muntii Rodnei.

 

             Informatii de background

             Poiana cu Narcise se afla la o distanta de 7 km de localitatea Valea Vinului pe versantul estic al Muntelui Saca, masivul cristalin al Rodnei.  Aceasta este poiana cu narcise situata la la cea mai mare altitudine din tara 1600 m si alaturi de specia Narcissus Angustifolius se mai intalnesc si Opaita Multicolora, Crucea Pamantului si alte specii rare de flori.

 

 

 

       

    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN 

0 comentarii2744 vizualizări23 mai 2011




rss 2.0
rss 2.0