Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Comerciantii de petarde in atentia jandarmilor - materiale pirotehnice confiscate.

Joi, 20 decembrie a.c., in jurul orei 13.00, jandarmii aflati intr-o actiune de patrulare, s-au autosesizat cand la trecerea pe strada Calea Moldovei au depistat un barbat, in varsta de 42 de ani, care oferea spre vanzare mai multe tipuri de petarde. In urma verificarilor efectuate, jandarmii au gasit petarde interzise la detinere, ca urmare i-au intocmit acestuia actele de sesizare,care au fost predate politistilor pentru continuarea cercetarilor.

            Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 catre persoane care nu au implinit varsta de 18 ani constituie infractiune, conform Legii 126 din 1995, republicata, art. 37, lit.b. Materialele pirotehnice au fost ridicate in vederea confiscarii.

         Vanzarea articolelor pirotehnice se face numai de catre persoane juridice autorizate in acest sens si numai in locurile amenajate, in conditiile legii. De asemenea, in aceasta perioada, parintii sunt rugati sa supravegheze mai atent copiii, deoarece sunt expusi accidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice.

          Jandarmii bistriteni vor executa in continuare astfel de actiuni specifice pentru prevenirea unor asemenea fapte si recomanda cetatenilor sa nu achizitioneze materiale pirotehnice de la persoane neautorizate, deoarece manevrate necorespunzator, acestea reprezinta un real pericol pentru viata si integritatea fizica, provocand un numar mare de victime in fiecare an.


Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

0 comentarii2898 vizualizări21 decembrie 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0