Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 20 Septembrie 2020 - 12712 vizitatori azi
Absenteismul scolar sanctionat de jandarmi.

           Miercuri 25 mai a.c. de la ora 10.00 jandarmii bistriteni au organizat in mod independent o actiune punctuala pe linia prevenirii absenteismului scolar.

Au fost vizate cateva locatii cunoscute ca fiind frecventate de elevi in timpul orelor de curs.

In urma actiunii un numar de 19 elevi au fost surprinsi ca isi petrec timpul alocat studiului in anumite unitati de alimentatie publica sau in parcurile din apropierea scolilor. Acestora le-au fost intocmite procese verbale de depistare pentru fiecare unitate de invatamant in parte, liste care au fost inaintate directorilor, pentru a fi luate masurile care se impun.

Locatarii blocurilor din apropierea unor institutii de invatamant s-au aratat multumiti de aceste actiuni, deoarece, sustin acestia nu de putine ori elevii de liceu aleg sa isi petreaca orele alocate studiului, in baruri sau in parcurile din apropierea institutiilor de invatamant.

Pe langa acest fapt, mai trebuie mentionat faptul ca in conformitate cu prevederile Legii nr. 277 din 2010, privind alocatia pentru sustinerea familiei, art. 29, pct. 1, lit. d,  plata alocatiei poate fi suspendata elevilor care lipsesc nejustificat de la orele de curs. Aceasta masura este luata in luna urmatoare celei in care se constata ca absentele nemotivate inregistrate de un elev depasesc 20.

Conform aceleiasi prevederi legale art. 28, pct. 2, cuantumul alocatiei poate fi diminuat cu 20% daca elevul inregistreaza maxim 10 absente si cu 50 % daca elevul inregistreaza maximum 20 de absente.

 

 

       

    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN.

1 comentariu1946 vizualizări26 mai 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0