Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 04 Aprilie 2020 - 11882 vizitatori azi
Activitati de recrutare a candidatilor pentru invatamantul universitar, postliceal si liceal militar.

Ministerul Apararii Nationale, prin intermediul Centrului Militar Judetean Bistrita-Nasaud, desfasoara activitati de recrutare a candidatilor pentru invatamantul universitar, postliceal si liceal militar. Termenul limita de depunere a dosarelor este de 01 martie 2019.

CRITERII de varsta si studii + ce aveti de facut
 Veti incepe cu vizita medicala, apoi veti depune documentele necesare in dosarul de candidat (obligatoriu acte de identitate si de studii, cazier).
Deocamdata nu se fac recrutari pentru filiera indirecta de formare si pentru functiile de soldat/gradat profesionist.

CRITERII DE  RECRUTARE:

Pentru admiterea in invatamantul universitar militar de formare a ofiterilor (cu durata intre 3 si 6 ani) se pot inscrie elevii din clasele a XII-a, precum si tinerii care sunt absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat si care vor implini cel mult 30 de ani (24 pentru piloti) in anul 2019.

 Pentru admiterea in invatamantul postliceal militar de formare a maistrilor militari (cu durata de 2 ani) se pot inscrie elevii din clasele a XII-a, precum si tinerii care sunt absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat si care vor implini cel mult 30 de ani in anul 2019.

Pentru admiterea in invatamantul postliceal militar de formare a subofiterilor (cu durata de 1 an) se pot inscrie:

- soldatii/gradatii profesionisti care sunt absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat (sau care vor face dovada obtinerii diplomei pana la concursul de admitere) si care vor implini cel mult 35 de ani in anul 2019, cu o vechime in serviciu de cel putin 2 ani pana la data organizarii concursului de admitere si calificativul cel putin "Bun" in aprecierea de serviciu din ultimii 2 ani;
- elevii din clasele a XII-a si tinerii care sunt absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat si care vor implini cel mult 35 de ani in anul 2019.

 Pentru colegiile nationale militare (licee militare cu specializare matematica-informatica si durata de 4 ani) se pot inscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolventii care nu au fost inmatriculati intr-o unitate de invatamant liceal sau profesional, cu varsta de cel mult 16 ani impliniti in anul 2019.

 

Selectionarea candidatilor recrutati consta in sustinerea unor probe psihologice si fizice. Fiecare candidat recrutat va fi planificat pentru parcurgerea probelor de selectie si va fi anuntat cu privire la data prezentarii la centrul zonal de selectie si orientare de care apartine. Detalii obtineti de la personalul recrutor, la inscriere.

 
Candidatii admisi (selectionati) vor participa la concursul de admitere (examen scris).

LOCURI:

OFITERI - 893 locuri
1. Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Sibiu (3 ani): 264 locuri
2. Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda", Brasov (3 ani): 184 locuri
3. Academia Navala "Mircea cel Batran", Constanta (4 ani): 108 locuri
4. Academia Tehnica Militara, Bucuresti (4 ani): 219 locuri
5. Institutul Medico-Militar (5-6 ani): 110 locuri din care: 60 - prin Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Bucuresti (40 medicina generala, 10 medicina dentara, 10 farmacie) si 50 Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures (medicina generala)
6. Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", Bucuresti (3 ani): 8 locuri

 

MAISTRI MILITARI - 678 locuri
1. Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I" din Pitesti (2 ani): 313 locuri
2. Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia" din localitatea Boboc, judetul Buzau (2 ani): 245 locuri
3. Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral I. Murgescu" din Constanta (2 ani): 120 locuri

SUBOFITERI - 399 de locuri
1. Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I" din Pitesti (1 an): 323 locuri
2. Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia" din localitatea Boboc, judetul Buzau (1 an): 76 locuri

 

COLEGII NATIONALE MILITARE - 600 locuri
1. Colegiul National Militar "Mihai Viteazul", din Alba Iulia, judetul Alba -120 locuri
2. Colegiul National Militar "Dimitrie Cantemir", din Breaza, judetul Prahova -120 locuri
3. Colegiul National Militar "Stefan cel Mare" din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava -120 locuri
4. Colegiul National Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova, judetul Dolj -120 locuri
5. Colegiul National Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanta, judetul Constanta -120 locuri

Afla mai multe despre oferta educationala si profesionala a Ministerului Apararii Nationale venind la biroul informare-recrutare situat in Bistrita, str. Republicii Nr. 3-5 si discutand cu personalul recrutor.

 

Persoana de contact: maior Apetrei Marius - tel. 0744702644.

 

 

0 comentarii2366 vizualizări29 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0