Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 6392 vizitatori azi
Ziua Europeana a Numarului de Urgenta 112.

Jandarmii, pompierii si politistii bistriteni si lucratori din cadrul Serviciului de Ambulanta B.-N., si-au unit fortele in cadrul unei actiuni comune menite sa ofere noi informatii celor aproximativ 600 de elevi din clasele de gimnaziu ale Scolii Gimnaziale nr. 5 "Lucian Blaga" din municipiul Bistrita, cu privire la apelarea in conditii de legalitate la 112.

            Foarte multi dintre elevi cunosteau in linii mari ce presupune un apel de urgenta dar dupa intalnirea cu oamenii legii au clarificat, daca mai era nevoie, o serie de aspecte legate de acest subiect. Acum acestia stiu ca orice apel catre 112 poate salva o viata daca este efectuat doar in situatii care necesita o interventie de urgenta.

             Conform Serviciului de Telecomunicatii Speciale eurobarometrele Comisiei Europene, referitoare la Numarul unic european de urgenta 112, arata ca Romania a facut progrese remarcabile in administrarea si dezvoltarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta si se afla pe primele locuri in ceea ce priveste informarea populatiei cu privire la modul de utilizare in caz de urgenta a numarului 112.

            In Romania, este functional si serviciul de anuntare a urgentelor prin SMS, pentru persoanele cu dizabilitati de auz si/sau vorbire, prin transmiterea de mesaje scurte la numarul 113, pastrand caracteristicile serviciului 112 de voce: gratuitate si accesibilitate.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2044 vizualizări11 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0