Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 16 Ianuarie 2021 - 4184 vizitatori azi
Prim ajutor acordat de jandarmi in Pasul Rotunda.

La acest sfarsit de saptamana jandarmii Postului Montan Rodna, sergentii majori Iosif Bindiu si Victor Forogau aflati intr-o actiune de patrulare in zona Pasul Rotunda, au fost solicitati de catre cabanierul Liviu C. sa acorde primul ajutor unui tanar care se accidentase pe munte.

            Lucian S. de 19 ani din Rodna spune ca a alunecat pe un colt de stanca taindu-se la rotula genunchiului drept, ulterior aflandu-se in imposibilitatea de a se mai deplasa.

           Jandarmii montani i-au curatat celui in cauza rana, a fost bandajat si transportat la cea mai apropiata unitate medicala aflata in Rodna pentru a i se acorda ingrjirile medicale specifice.

 

             In aceasta perioada foarte multi turisti aleg sa isi petreaca timpul liber pe crestele muntilor Rodnei, ca urmare jandarmii montani ii sfatuiesc pe acestia sa aleaga trasee adecvate pregatirii fizice ale celui mai slab din grup, sa fie echipati corespunzator si sa respecte regulile de protectie a mediului inconjurator.

               De asemenea pentru orice problema ivita in spatiul montan turistii pot apela la ajutorul jandarmilor montani sunand la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112.

 

 

 

       

    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN

0 comentarii2751 vizualizări30 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0