Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 04 Aprilie 2020 - 11860 vizitatori azi
Trei turisti de origine olandeza sprijiniti de jandarmii montani Rodna.

Sambata, 01 iunie a.c., in timpul unei actiuni de patrulare dinspre Pasul Rotunda spre DN18, jandarmii montani din Rodna au intalnit pe marginea drumului un autovehicul care se impotmolise in santul de pe marginea drumului. Turistul olandez a crezut pe moment ca a fost indrumat gresit de catre GPS-ul din dotare si a incercat sa intoarca autovehiculul in cautarea unui alt traseu.

         Jandarmii montani din Rodna, au intervenit in sprijinul barbatului si l-au indrumat catre cel mai apropiat adapost din Pasul Rotunda, in locul de campare special amenajat pentru turisti.

         Jandarmii montani l-au informat pe turistul olandez ca poate apela pentru sprijin la nevoie, pe teritoriul tarii noastre, Numarul Unic pentru Apeluri de Urgenta 112. Barbatul a declarat ca nu stia de acest numar, ba mai mult, acesta s-a aratat foarte incantat de ajutorul oferit de catre jandarmii montani, afirmand faptul ca statea de aproximativ doua ore, iar prin zona nu a trecut nicio persoana careia sa ii poata solicita sprijin.

         Barbatul are 51 de ani, iar fiicele sale 13, respectiv 11 ani si locuiesc in Olanda. In ultimele zile au vizitat mai multe biserici din lemn, din judetul Maramures iar maine, doresc sa isi continue traseul catre judetul Cluj.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

0 comentarii1925 vizualizări02 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0