Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 30088 vizitatori azi
Exercitiul Saber Guardian 2019 - Cursul de acordare a primului ajutor. Salvatorii de vieti" din Cincu.

Treizeci de militari din Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan" au inceput Cursul de acordare a primului ajutor (Combat Life Saver Course), organizat la Centrul National de Instruire Intrunita "Getica" din Cincu.
Activitatile se desfasoara in cadrul exercitiului Wind Spring 19, conexat cu Exercitiul Multinational Saber Guardian 2019, in perioada 4 - 8 iunie, sub indrumarea plutonierului major Nicolae Tonea, de la Batalionul 817 Artilerie "Petru Rares", Prundu Bargaului si a plutonierului Sabina Molodoi, din Batalionul 405 Sprijin Logistic 
"Nasaud".Pe parcursul celor cinci zile, militarii vor invata principalele procedee si tehnici de acordare a primului ajutor, elemente care pot face diferenta dintre viata si moarte, in orice imprejurare.

Plutonierul major Tonea Nicolae a participat la sapte misiuni in teatrele de operatii, cinci in Afganistan, una in Irak si inca una in Kosovo. Pentru cinci zile militarul va participa la instruirea celor treizeci de militari de la Cursul de acordare a primului ajutor, iar la unitate indeplineste functia de comandant pluton medical in Batalionul 817 Artilerie "Petru Rares", Prundu Bargaului, din Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan".

"Nu voi uita niciodata privirea militarilor care isi puneau viata in mainile noastre pe timpul executarii misiunilor specific in teatrele de operatii. Militarii veniti la curs sunt receptivi si invata rapid. 
Cursul este util pentru toti militarii, deopotriva, iar exemplele pe care le dau adesea, cu experientele reale din teatrele de operatii, ii determina sa-si insuseasca mult mai rapid notiunile si deprinderile necesare. Patru misiuni le-am indeplinit pe functie de sanitar in cadrul plutonului medical, urmate de trei misiuni pe functia de consilier si instructor al fortelor afgane, Afgan National Defence Security Forces. 
Nimic nu se compara cu sentimentul pe care il ai cand stii ca cineva depinde de tine si trebuie sa fii atent la fiecare detaliu care i-ar putea salva viata. Iar pentru mine este foarte important sa impartasesc camarazilor aceste experiente si cunostinte dobandite pe parcursul anilor!"


Autor: locotenent Andreea Muresan
Foto: Andreea Muresan si Emil Moritz   Cu respect,

   OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE AL BRIGAZII 81 MECANIZATA
                "General GRIGORE BALAN"

   Locotenent
               Andreea-Maria MURESAN


0 comentarii3255 vizualizări05 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0