Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 30720 vizitatori azi
Institutiile Ministerului Afacerilor Interne s-au prezentat in fata a 500 de elevi.

Jandarmii, politistii, pompierii, reprezentantii Institutiei Prefectului, ai Centrului Antidrog si cei ai Serviciului Anticoruptie Bistrita, au fost prezenti miercuri 5 iunie 2019, in mijlocul celor 500 de elevi si cadre didactice de la Colegiul National Liviu Rebreanu Bistrita. Dupa prezentarea atributiilor fiecarei institutii, a urmat in curtea liceului expunerea materialelor din dotarea fiecarei insitutii pe ateliere specifice: pompierii-SMURD, Jandarmerie si Politie. Politistii au prezentat in fata elevilor si un exercitiu demonstrativ de recuperare a unor ostatici iar colegii de la Antidrog le-au oferit elevilor posibilitatea de a proba ochelarii care simuleaza starea simtita dupa consumul de stupefiante.

           Prezenta reprezentantilor institutiilor Ministerului Afacerilor Interne in unitatile de invatamant are loc in cadrul campaniei M.A.I. aproape pentru siguranta cetateanului, care se deruleaza la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.

         Campania este initiata de catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud si reuneste toate institutiile Ministerului Afacerilor Interne de la nivel judetean. Scopul acesteia este cresterea gradului de siguranta prin informarea tinerilor, elevi de liceu cu privire la delincventa juvenila si victimizarea minorilor, din mediul urban si mai ales cel rural, de pe raza judetului.

        In cadrul acestei campanii institutiile partenere prezinta elevilor aspecte de interes privind atributiile si modul de a accede in aceste institutii, prin admiterea la unitatile de invatamant specifice.

         Ulterior, au loc ateliere de prezentare a autovehiculelor si materialelor specifice fiecarei institutii implicate, pentru o mai buna cunoastere a activitatii acestora.

        Campania se desfasoara pe parcursul acestui an iar partenerii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud in cadrul acestui proiect sunt: Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Bistrita-Nasaud, Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bistrita al judetului Bistrita-Nasaud, Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita-Nasaud si Serviciul Judetean Anticoruptie Bistrita-Nasaud.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii3157 vizualizări05 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0