Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 07 Martie 2021 - 14982 vizitatori azi
CEREMONIE DE ZIUA EROILOR LA CINCU.

In semn de recunostinta pentru sacrificiul suprem al ostasilor cazuti la datorie in timpul conflagratiilor mondiale, seful Statului Major al Apararii, generalul Nicolae - Ionel Ciuca, a fost astazi prezent in Cimitirul Eroilor din Crucea Nord Cincu alaturi de militarii participanti la exercitiul multinational Saber Guardian 19.

Ceremonia desfasurata in Ziua Inaltarii Domnului, mare sarbatoare crestina, care marcheaza inaltarea la cer a lui Iisus Hristos, cinsteste memoria milioanelor de militari si civili cazuti de-a lungul veacurilor pe campurile de lupta, pentru credinta, libertate, apararea tarii si 
intregirea neamului.

Seful Statului Major al Apararii a vorbit militarilor despre semnificatia acestei zile: "Eroi sunt toti aceia care au avut curajul si vitejia sa piara in lupta pentru tot ceea ce inseamna sacrificiul si datoria de ostas. Eroi sunt toti aceia care atunci cand este mai greu, atunci cand situatia este mai dificila au curajul sa se lase pe ei insasi, sa se dedice camarazilor si sa se sacrifice pentru cei de langa ei. Cel care atunci cand ajunge la acel nivel de "inaltare" in care sinele nu conteaza ci doar binele faptei sale, merita cu adevarat sa fie erou. De aceea, cred ca trebuie sa avem permanent in minte tot ceea ce a insemnat si tot ceea ce va insemna de acum inainte spiritul de sacrificiu si semnificatia a ceea ce inseamna sintagma "erou", si sa ne gandim la ceea ce a reprezentat de-alungul istoriei fapta. Eroii nu sunt doar militari, eroii sunt si printre noi iar pilda lor trebuie urmata de fiecare dintre noi".


Foto: Andreea Muresan, Emil Moritz, Florin Petrut   Cu respect,

   OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE AL BRIGAZII 81 MECANIZATA
                "General GRIGORE BALAN"

   Locotenent
               Andreea-Maria MURESAN0 comentarii3563 vizualizări07 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0