Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 07 Martie 2021 - 14950 vizitatori azi
Curs de acordare a primului ajutor (Combat LifeSaver Course).

Aplicarea, in cadrul unui scenariu tactic, a tehnicilor si procedurilor invatate pe timpul participarii la Cursul de acordare a primului ajutor (Combat LifeSaver Course), a constituit proba finala pentru cei treizeci de militari ai Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", care, timp de cinci zile, s-au instruit in acordarea primului ajutor in conditii apropiate de cele ale campului de lupta.

 Dupa evaluarea cunostintelor teoretice asimilate de catre cursanti, a urmat si evaluarea practica a acestora. Salvatorii au fost obligati sa raspunda cu foc inamicului si sa mute victima intr-un loc sigur unde sa-i acorde ingrijirile medicale necesare pana la evacuarea acesteia. Transmiterea rapoartelor pentru solicitarea MEDEVAC (evacuarea medicala), asigurarea imobilizarii pe timpul transportului si evacuarea ranitului au constituit o parte importanta a evaluarii finale.

 Foto: Andreea Birzu

 

   Cu respect,

  OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE AL BRIGAZII 81 MECANIZATA

               "General GRIGORE BALAN"

  Locotenent  Andreea-Maria MURESAN

0 comentarii3276 vizualizări11 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0