Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 07 Martie 2021 - 12162 vizitatori azi
Exercitiu inter-arme cu trageri de lupta in poligonul Cincu.

In 13 iunie, in poligonul Cincu, in cadrul Exercitiului  "SABER GUARDIAN 19", a avut loc un exercitiu inter-arme, cu trageri de lupta.  La eveniment au participat generalul-maior Dorin Ionita, comandantul Comandamentului Fortelor Intrunite ‘‘General Ioan Emanoil Florescu’’, generalul-maior Virgil-Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina", Ioan Aurel Chereches, prefectul judetului Cluj si comandantii structurilor participante la exercitiu.

A fost executata  o operatie de blocare pe un aliniament favorabil.

Deoarece inamicul a reluat ofensiva, structurile de infanterie ale grupului de lupta au deschis focul, iar artileria a executat focul de baraj. MIG-urile 21 LANCER au intervenit in sprijinul fortelor aflate in contact cu inamicul, distrugand subunitatile de artilerie ale acestuia.

Un efect impresionant, vizual si auditiv, l-a produs LAROM-ul, apartinand Brigazii 8 Larom din Focsani, neutralizand artileria si infanteria inamicului. A urmat spectacolul obuzierelor calibru 152 mm, apartinand Batalionului 817 Artilerie din Prundu-Bargaului, iar apoi, pe masura apropierii inamicului de pozitiile fortelor proprii, acesta a fost angajat succesiv cu toate sistemele de armament din dotarea infanteriei: aruncatoare calibru 120 si 82 mm, mitralierele calibru 14,5 mm de pe TAB si AG-9.  Ulterior acestui moment, a avut loc evacuarea unui ranit, cu un vehicul MLI MEDEVAC, iar in flancul drept, o celula de elicoptere IAR 330 PUMA SOCAT a intervenit cu foc asupra blindatelor, cu proiectile reactive nedirijate calibru 57 mm. Contraatacul a fost condus de catre o companie de  infanterie din Batalionul 191 Infanterie din Arad, sprijinita de o formatie de 4 elicoptere AH-64 APACHE, din cadrul Brigazii 12 Elicoptere de Lupta a USAREUR.

Ultima etapa a exercitiului a constituit-o debarcarea unei companii de infanterie usoara din elicoptere de tip CH-47 CHINOOK, pentru executarea unei manevre de invaluire si nimicirea inamicului.

 

Lt. Andreea  Muresan.

0 comentarii3955 vizualizări14 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0