Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 13706 vizitatori azi
22 de turisti - sprijiniti de jandarmii montani din Piatra Fintinele pe timpul furtunii de cod rosu.

Un autocar cu 22 de turisti germani care se indrepta catre Castelul Dracula, s-a defectat, in aceasta dupa-amiaza in Valea Strajii si stationa de aproximativ trei ore cand jandarmii montani din Piatra Fintinele care treceau prin zona, s-au autosesizat si au oprit pentru a le oferi sprijin.

         Avand in vedere faptul ca defectiunea suferita la motor nu a permis continuarea drumului, turistii riscau sa isi petreaca noaptea in autocar, pana la sosirea altei masini cu care acestia sa isi continue traseul. Avand in vedere faptul ca prima oprire ar fi fost Castelul Dracula, jandarmii montani au solicitat primariei Tiha Birgaului, un mijloc de transport cu care turistii germani sa fie transportati in siguranta catre unitatea de cazare.  Cu sprijinul autoritatilor locale s-a reusit imbarcarea tuturor persoanelor in alt mijloc de transport si transportul acestora la hotel, unde vor fi cazati peste noapte.

        Turistii s-au aratat impresionati de gestul facut de jandarmii montani si au declarat ca in cele trei ore, nimeni nu a oprit sa le ofere sprijin sau sa intrebe daca au nevoie de ajutor.

 

 

Un portofel plin cu carduri si bani gasit de un jandarm bistritean a fost inapoiat proprietarei

          Joi, 27 iunie a.c., in jurul orei 15.30, o patrula de Jandarmerie a gasit in zona unui hipermarket de pe raza municipiului Bistrita, un portofel plin cu carduri, acte si bani. Imediat jandarmii au incercat identificarea proprietarei, deplasandu-se la adresa din cartea de identitate aflata in interior. La domiciliu a fost gasita mama pagubitei, careia i s-au predat toate cele 5 carduri, banii, respectiv permisul de conducere al femeii. Aceasta a fost deosebit de incantata si le-a multumit din suflet jandarmilor pentru gestul facut.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2954 vizualizări28 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0