Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Iulie 2020 - 15620 vizitatori azi
Cresterea sanselor de incluziune sociala a persoanelor aflate in detentie .

In perioada 02-03.06.2011, la sediul Penitenciarului Bistrita, a avut loc o sesiune de training si diseminare a informatiilor din cadrul Proiectului  POSDRU /15/6.2/S/1 "Cresterea sanselor de incluziune sociala a persoanelor aflate in detentie prin o mai buna educatie, informare a societatii si imbunatatirea activitatilor in penitenciar". La aceasta intalnire au participat un reprezentant al Penitenciarului Gherla, un expert portughez I Zone si 11 reprezentanti ai Penitenciarului Bistrita. Proiectul este derulat de Administratia Nationala a Penitenciarelor din Romania si  finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. In cadrul acestui proiect se va implementa in Penitenciarul Bistrita un instrument de management al calitatii - Cadrul comun de evaluare (CAF) - care  va avea ca obiectiv general imbunatatirea continua a calitatii activitatilor din penitenciar. In cadrul acestei intalniri au fost explicate criteriile de evaluare, conceptele  de baza ale CAF, fiind grupate sugestiile de imbunatatire identificate, urmand ca pe parcurs sa fie realizata prioritizarea actiunilor.

Acest instrument aplicat pe scara larga in Uniunea Europeana de 10 ani, se adreseaza oricarei organizatii care doreste sa-si imbunatateasca activitatea  si sa-si eficientizeze rezultatele obtinute si poate fi implementat in toate domeniile sectorului public, atat la nivelul administratiei publice centrale cat si la nivel local. Prin CAF se pot identifica aspecte favorabile si nefavorabile din cadrul institutiei evaluate, acestea reprezentand baza de pornire  in stabilirea unui diagnoze institutionale. Se vor avea in vedere o evaluare curenta a activitatii precum si modalitati de imbunatatire a diferitelor procese specifice activitatii de penitenciar.

Administratia Nationala a Penitenciarelor impreuna cu alte 6 penitenciare  au implementat deja acest model de management al calitatii urmand ca toate celelalte penitenciare din Romania sa le urmeze exemplul.

 

            Pentru informatii suplimentare desemnam ca persoana de contact pe inspector de penitenciare Laura Opris,  purtator de cuvant, telefon 0263/238175, fax 0263/234439, e-mail lopris@dgp.ro .

 

 

 

PURTATOR DE CUVANT

PENITENCIARUL BISTRITA

Inspector de penitenciare

LAURA OPRIS

 

 

ROMANIA, Bistrita, Str. Tarpiului, nr. 22, jud. Bistrita - Nasaud

Telefon: 0263 238175 - 238082 / Fax: 0263 234439 / E-mail: lsiman@dgp.ro/ Pagina web: www.penitenciarulbistrita.ro

 

0 comentarii1911 vizualizări03 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0