Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 14 Mai 2024 - 14587
Provocarea unor scandaluri, cersetoria si prostitutia - sanctionate de jandarmi.

 In ultimele 24 de ore jandarmii bistriteni, in urma organizarii unor misiuni specifice pe linia reespectarii prevederilor legii nr. 61 din 1991, republicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, au sanctionat mai multe persoane care apelau in mod repetat la mila publicului in diverse zone din municipiul Bistrita, numai pe aceasta linie fiind aplicate sanctiuni de 800 de lei. De asemenea pentru provocarea unor scandaluri si pentru tulburarea linistii publice, jandarmii au aplicat sanctiuni de 1.700 de lei, iar pentru atragerea unor persoane in vederea intretineriii de raporturi sexuale cu scopul obtinerii de foloase materiale, au fost sanctionate trei persoane, suma amenzilor pe aceasta linie fiind de 1.500 de lei.

 

Dosar penal pentru pescuit ilegal.

Cu toate ca in urma cu cateva zile, jandarmii au aplicat mai multe sanctiuni contraventionale pentru pescuit ilegal, impatimitii acestui sport, nu renunta. De aceasta data nu a fost suficienta o undita, ci, pentru eficacitate, s-a apelat la diverse improvizatii ilegale.

 Astfel, joi, 2 iunie a.c., jandarmii l-au depistat, pe albia raului Bistrita, pe Alexandru B. de 23 de ani, domiciliat in cartierul Sarata, care se afla in zona cunoscuta sub denumirea "La Pod", unde incerca sa prinda peste cu ajutorul unui dispozitiv artizanal cu dimensiunile de 1,5 m/1,5 m.

Avand in vedere prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 23 din 2008, privind pescuitul si acvacultura, acestuia i s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale.

 

 

In luna mai : 10 amenzi de 2.480 lei = 177 ore de  munca

Instantele de judecata au stabilit, numai in cursul lunii mai a acestui an, in urma demersurilor efectuate de catre consilierul juridic al Jandarmeriei bistritene, cpt. Florian Sararu, ca un numar de 10 sanctiuni contraventionale, sa fie transformate in ore de munca in folosul comunitatii. Suma acestora se ridica la 2.480 de lei, iar pentru acestea instanta a hotarat efectuarea de catre cei in cauza, a 177 de ore de munca in folosul comunitatii.

                          Numai in primele cinci luni ale acestui an, la nivelul Jandarmeriei bistritene au fost inaintate instantei 34 de cereri privind transformarea unui numar de 47 de amenzi neachitate, in ore de munca in folosul comunitatii. In aceste dosare, instanta a stabilit transformarea amenzilor in valoare de 15.280 de lei, in 849 ore de munca in folosul comunitatii.

            Majoritatea sanctiunilor in cauza sunt legate de nerespectarea prevederilor legii nr. 61 din 1991, republicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice (cersetorie, prostitutie, tulburarea linstii publice, etc.).

  

 

    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN

0 comentarii2856 vizualizări03 iunie 2011




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0