Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Iulie 2020 - 15440 vizitatori azi
Elevi in practica la Jandarmeria bistriteana.

Incepand de luni 6 iunie a.c., la Jandarmeria Bistrita au sosit elevii scolilor de pregatire a cadrelor jandarmi de la Falticeni si Dragasani.

In perioada 6 iunie - 01 iulie a.c., un numar de 13 tineri vor fi prezenti la Bistrita, in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud unde vor efectua stagiul de practica.

In anul I acestia au efectuat practica in domeniul pazei si protectiei institutionale, iar acum isi vor executa stagiul de practica la ordine publica.

 Acestia vor fi repartizati la Detasamentul Mobil, in cadrul Grupelor de Supraveghere si Interventie din Nasaud, respectiv Beclean si la Posturile Montane din Rodna si Piatra Fantanele.

Pe toata durata stagiului de practica fiecare elev se va afla sub tutela unui cadru ce va raspunde de pregatirea practica in domeniul ordine publica.

  

            Masuri de ordine publica la un accident rutier

            In dimineata zilei de luni, 6 iunie a.c., jandarmii Postului Montan din Piatra Fantanele au venit in sprijinul lucratorilor Postului de Politie din Tiha Bargaului, deoarece pe raza localitatii Tureac a avut loc un accident rutier soldat cu moartea unui localnic.

            Deoarece la locul accidentului s-au adunat mai multe persoane, jandarmii au intervenit pentru a izola zona si pentru a asigura masurile de ordine publica la fata locului, pentru desfasurarea masuratorilor in conditii optime.

 

             Masuri de ordine publica la Bacalaureat

              In perioada 6 iunie - 3 iulie a.c., se desfasoara examenul de Bacalaureat iar jandarmii bistriteni se vor afla la datorie pe toata perioada examenelor, asigurand masurile de ordine publica in 5 centre de examinare de pe raza municipiului.  In schimb in orasele Nasaud, Beclean si Sangeorz-Bai, jandarmii vor asigura masurile de ordine publica la cate un centru de examinare.

        La  examenul oral, ordinea publica va fi asigurata de jandarmi pe timpul desfasurarii probelor iar la probele scrise, masurile de ordine publica vor fi asigurate atat in timpul sustinerii examenelor cat  si pe timpul transportului lucrarilor de la Centrele de Examinare catre Centrul de Evaluare.

 

 

    Ofiter specialist informare si relatii publice

                                                                   Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN 

0 comentarii1974 vizualizări06 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0