Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 26 Septembrie 2020 - 17420 vizitatori azi
Jandarmii bistriteni in mijlocul cetatenilor cu efective marite pentru sarbatori de iarna in siguranta!

Avand in vedere faptul ca sezonul sarbatorilor presupune numeroase activitati organizate in spatiul public, se impune o prezenta activa a structurilor Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud in mijlocul cetatenilor, cu scopul asigurarii climatului de normalitate publica.

 Astfel, in perioada 24-31 decembrie a.c. (Craciun si Revelion), aproximativ 350 de jandarmi se vor afla zilnic pe toata perioada sarbatorilor de iarna in mijlocul cetatenilor pe raza judetului, a municipiului Bistrita si a turistilor aflati in zona montana.

           Structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra Fantanele si Colibita vor executa misiuni de mentinere a ordinii publice pentru prevenirea si descoperirea infractiunilor in statiuni montane si pe trasele turistice din zona acestora.

         Totodata jandarmii vor participa la mentinerea ordinii si sigurantei publice in sistem integrat impreuna cu Politia, prin patrulari mixte dar si patrule de jandarmi in mediul urban si rural.   

           In data de 28 decembrie a.c., jandarmii vor asigura masurile de ordine publica la transportul cadourilor, in cadrul actiunii umanitare anuale Camionul de Craciun, pe cele 9 rute din judetul Bistrita- Nasaud.

           Pe tot parcursul sarbatorilor vor fi constituite la sediul inspectoratului, echipe specializate de interventie pentru solutionarea sesizarilor cetatenilor si a situatiilor aparute in zona de responsabilitate, pentru a interveni in mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112.

            In acelasi timp, va fi asigurata paza si protectia celor 17 obiective aflate in responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud si a transporturilor de valori in beneficiul Trezoreriei precum si a transportului de corespondenta clasificata.

             Totodata, Jandarmeria Romana desfasoara in aceasta perioada actiuni pentru prevenirea si combaterea fenomenului contraventional si infractional specific sarbatorilor iernii, prin monitorizarea respectarii legislatiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

 

            Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Jandarmeria Bistrita-Nasaud face urmatoarele recomandari:

            • daca participati la evenimente publice, manifestati rabdare, respectati indicatiile jandarmilor si evitati implicarea in conflicte de orice natura;

              • in cazul in care sunteti martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala sau va este tulburata linistea, sunteti rugati sa solicitati sprijin prin sistemul unic de urgenta 112;

              • persoanele care vor alege sa isi petreaca timpul in statiunile turistice montane sa se informeze asupra starii vremii, itinerariului, a conditiilor climatice locale;

              • in caz de accident, anuntati Jandarmeria Montana Rodna, Piatra Fantanele si Colibita prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, specificand urmatoarele: datele de identificare ale persoanei care anunta, ce s-a intamplat si cate persoane au nevoie de ajutor.

 

                Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, va ureaza tuturor sarbatori linistite si un an mai bun!

 

 

           Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2513 vizualizări25 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0