Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 24 Februarie 2020 - 10938 vizitatori azi
Jandarmii bistriteni in mijlocul cetatenilor cu efective marite de Revelion si Boboteaza!

La cumpana dintre ani sunt planificate si organizate numeroase activitati in spatiul public, ca urmare se impune o prezenta activa a structurilor Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud in mijlocul cetatenilor, cu scopul asigurarii climatului de normalitate publica.

 Astfel, in perioada 31 decembrie 2019 - 06 ianuarie 2020 (Revelion si Boboteaza), aproximativ 540 de jandarmi, (o medie de 90 de jandarmi pe zi)  se vor afla in mijlocul cetatenilor pe raza judetului, a municipiului Bistrita si a turistilor aflati in zona montana.

           Structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra Fantanele si Colibita vor executa misiuni de mentinere a ordinii publice pentru prevenirea si descoperirea infractiunilor in statiuni montane, (in special in zonele foarte frecventate de turistii care vor sarbatori Revelionul) si pe traseele turistice din zona acestora.

         Totodata jandarmii vor participa la mentinerea ordinii si sigurantei publice in sistem integrat impreuna cu Politia, prin patrulari mixte dar si patrule de jandarmi in mediul urban si rural.   

           In perioada urmatoare vor fi constituite la sediul inspectoratului, echipe specializate de interventie pentru solutionarea sesizarilor cetatenilor si a situatiilor aparute in zona de responsabilitate, pentru a interveni in mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112.

            In acelasi timp, va fi asigurata paza si protectia celor 17 obiective aflate in responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud.

             Totodata, Jandarmeria Romana desfasoara in aceasta perioada actiuni pentru prevenirea si combaterea fenomenului contraventional si infractional specific sarbatorilor iernii, prin monitorizarea respectarii legislatiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

            Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Jandarmeria Bistrita-Nasaud face urmatoarele recomandari:

            - daca participati la evenimente publice, manifestati rabdare, respectati indicatiile jandarmilor si evitati implicarea in conflicte de orice natura.

              In cazul unor probleme intampinate in zona montana, anuntati Jandarmeria Montana Rodna, Piatra Fantanele sau Colibita prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, specificand urmatoarele: datele de identificare ale persoanei care anunta, ce s-a intamplat si cate persoane au nevoie de ajutor.

             Toti cei care isi vor petrece timpul liber in aceste zone trebuie sa tina cont de cateva sfaturi:

              - inainte de a urca pe munte, sa se informeze temeinic in legatura cu itinerariul propus si prognoza meteo;

              - sa aiba echipament adecvat sezonului.

 

                Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, va ureaza tuturor sa aveti parte de Sarbatori Fericite cu pace si bucurie in inimi, in case fericire si Un An Nou prosper!

                

 

           Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii1582 vizualizări31 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0