Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 08 Aprilie 2020 - 9840 vizitatori azi
25 de ani de istorie si excelenta - SOIMII CARPATILOR.

Infanteristii bistriteni au imbracat astazi straie de sarbatoare, aniversand 25 de ani de activitate a Batalionului 812 Infanterie "BISTRITA". Ceremonia militara organizata cu aceasta ocazie a avut loc la sediul unitatii, in prezenta reprezentantilor esaloanelor superioare, veteranilor de razboi, cadrelor militare active, in rezerva sau retragere, reprezentantilor administratiei publice judetene si locale, reprezentantilor institutiilor din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, familiilor militarilor, precum si a reprezentantilor mass-mediei locale.

            Manifestarile din data de 27 februarie au debutat cu o emotionanta intalnire intre generatii, la care au participat Soimi de ieri si de azi ai batalionului.

            Dupa acordarea onorului militar sefului comunicatiilor si informaticii al Statului Major al Fortelor Terestre, colonel Cristian Serescu si intonarea Imnului National, intr-un cadru solemn, s-a dat citire Ordinului Ministrului Apararii Nationale si Mesajului Sefului Statului Major al Fortelor Terestre cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la infiintare.

            In continuare a avut loc oficierea serviciului religios de un sobor de preoti, care la final au binecuvantat militarii batalionului, urmat de alocutiunile comandantului  Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", locotenet-colonel Alin-Florin Marian, primul comandant al unitatii sarbatorite, general-locotenent in rezerva Alexandru Rus, subprefectul judetului Bistrita-Nasaud, domnul Eugen Curteanu, loctiitorul comandantului Brigazii 81 Mecanizata, colonel dr. Ioan-Marian Cristurean si seful comunicatiilor si informaticii al Statului Major al Fortelor Terestre, colonel Cristian Serescu.

            La ceas aniversar, camarazilor cu rezultate deosebite li s-au conferit Embleme de Onoare si de Merit acordate de Seful Statului Major al Fortelor Terestre si totodata au fost acordate certificate de apreciere in semn de respect pentru contributia semnificativa adusa la prestigiul si renumele batalionului de-a lungul celor 25 de ani de existenta.

            Sarbatoarea s-a incheiat cu defilarea efectivelor unitatii, pe acordurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistrita, in aplauzele invitatilor prezenti la ceremonie.   

*

            Participarea la 11 misiuni internationale si peste 30 exercitii nationale si internationale, reprezinta o validare a pregatirii si profesionalismului militarilor unitatii, precum si a locului de cinste pe care Batalionul 812 Infanterie "BISTRITA" il ocupa in galeria unitatilor de elita din Armata Romaniei.

            De-a lungul celor 25 de ani de activitate, participarea Soimilor la misiunile din Afganistan si Angola a fost marcata de sacrificiul suprem al celor trei militari cazuti la datorie: capitan Tifrea Catalin, sublocotenent (p.m.) Filip Cristian Petru, sublocotenent (p.m.) Sfeches Marius Florin.

            Pentru rezultatele meritorii obtinute de-a lungul celor 25 de ani de activitate Drapelul de lupta al Batalionului 812 Infanterie "Bistrita" a fost decorat  cu: Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler cu insemn de razboi, "Emblema de Onoare a Fortelor Terestre", Ordinul National "Pentru Merit" in grad de "Ofiter" cu insemn de razboi, pentru militari, "Emblema de Onoare a Statului Major General", Emblema de Onoare a Armatei Romaniei cu insemn de razboi si Ordinul National "Pentru Merit" in grad de "Comandor" cu insemn de razboi, pentru militari.

 

            La Multi Ani, Batalionului 812 Infanterie "BISTRITA"!

 

            Joi, 27 februarie, Bistrita

0 comentarii1225 vizualizări27 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0