Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 08 Aprilie 2020 - 9824 vizitatori azi
Ziua Protectiei Civile in Romania.

La 28 februarie 1930, regele Carol al II-lea semna Inaltul Decret Regal nr. 468, care, la 23 martie 1933, era publicat in monitorul Oficial ca Regulamentul de Functionare a Apararii Pasive contra atacurilor aeriene. Acest moment este considerat data de nastere a Protectiei Civile in Romania, cand Apararea Pasiva devenea o structura de sine statatoare, si a fost marcat printr-un ceremonial la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud.
"Aniversam astazi 87 ani de la acest eveniment, care a avut inca de la inceput menirea de a proteja populatia in situatii dificile. Iar un rol esential in gestionarea a astfel de situatii, ii revine Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Va marturisesc cu toata sinceritatea ca sunt mandru ca in structurile M.A.I. exista oameni pentru care sacrificiul de sine a devenit meserie - aveti o misiune unica: sa protejati semenii, indiferent de cine sunt ei, punandu-va in pericol propria viata.
Apreciez calitatile care v-au calauzit catre o meserie deloc usoara, respect capacitatea de a va asuma zilnic riscuri pe care multi nu le cunosc si va apreciez profesionalismul dovedit in activitatea depusa.
Valorile voastre care emana la fiecare interventie pe care o aveti profesionalism, curajul si daruire de sine trebuie sa ramana, in continuare, obiectivul dumneavoastra, pentru ca, alaturi de celelalte componente ale sistemului national de management al situatiilor de urgenta, sa va duceti la indeplinire misiunile incredintate.
(...) Protejati populatia, bunurile materiale, valorile culturale si factorii de mediu, in caz de razboi sau dezastre. Salvati nu doar vieti, ci destine si familii. Drept pentru care increderea de care va bucurati in randul cetatenilor se afla la cea mai inalta cota, iar pentru asta va felicit. La aceasta zi aniversara va urez multa sanatate si succes in activitatea voastra", a transmis prefectul Stelian Dolha, prezent la eveniment.

Cu ocazia acestui eveniment, au fost inaintati in grad:
IN GRADUL DE LOCOTENENT COLONEL
Maior SODOLEANU Viorel CRISTIAN

IN GRADUL DE MAISTRU MILITAR CLS. A I-A
Maistru militar cls. A II-a BALAN Traian GABRIEL-TUDOR

IN GRADUL DE PLUTONIER ADJUTANT SEF
Plutonier adjutant BRESFELIAN Grigore FLORICA - MIHAELA
Plutonier adjutant PALAGE George IOAN

 

Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud

0 comentarii1239 vizualizări28 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0