Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 11192 vizitatori azi
Efective marite de jandarmi se vor afla la datorie pe perioada sarbatorilor pascale.

Un efectiv de 386 de jandarmi va fi angrenat pe toata perioada sarbatorilor, in misiuni de ordine publica in proximitatea locatiilor de carantinare pe raza judetului, in actiuni pentru monitorizarea prezentei persoanelor izolate la domiciliu, in echipe mixte cu politisti si in patrule de jandarmi. De asemenea, jandarmii vor fi angrenati si in misiuni de verificare a respectarii Ordonantei Militare nr. 3 din 2020, privind circulatia persoanelor in afara locuintei sau gospodariei.

           Avand in vedere Acordul privind stabilirea unor masuri cu ocazia sarbatorilor pascale 2020, semnat intre Patriarhia Romana si Ministerul Afacerilor Interne si tinand cont de ordonantele militare emise pe perioada starii de urgenta, slujbele religioase in noapte de Inviere se vor oficia cu respectarea prevederilor ordonantelor militare privind reuniunile publice si distantarea fizica fara participarea credinciosilor in incinta, in curtea sau in apropierea lacasurilor de cult. Painea binecuvantata in forma de prescuri, numita Pasti, va fi distribuita la domiciliul credinciosilor din toate parohiile de catre personalul clerical si voluntarii din parohii, vineri 17 si sambata 18 aprilie 2020, in intervalul 08.00-17.00 si in prima zi de Pasti intre orele 06.00-12.00, la solicitarea credinciosilor. Sfanta Lumina va fi distribuita in parohii de catre personalul clerical si maxim 5 voluntari, sambata 18 aprilie 2020, incepand cu ora 20.00. Acestia trebuie sa aiba asupra lor cartea de identitate si ca semn distinctiv, banderola alba pe brat, precum si ecuson cu date de identificare, stampilat de parohie. Credinciosii vor primi Pastile sau Sfanta Lumina din pragul casei ori de la fereastra, fara a iesi in strada, iar in zona locuintelor multifamiliale acestea vor fi inmanate unui reprezentant desemnat de asociatie, care va purta echipament de protectie: masca si manusi.

             Jandarmii vor asigura ordinea publica, pe toata perioada distribuirii Pastilor si a Sfintei Lumini precum si respectarea reglementarilor prevazute in ordonantele militare privind eliminarea riscului de raspandire a noului coronavirus.

            Totodata, jandarmii vor executa premergator sarbatorilor, actiuni specifice de patrulare in zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor si in special in zonele in care cetatenii se deplaseaza frecvent pentru aprovizionare.

           Jandarmii din cadrul Inspectoratul Judetean de Jandarmi "Gelu Voievod" in colaborare cu politistii din structurile si subunitatile din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean bistritean, cu reprezentanti ai Politiilor locale si militari din cadrul Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan" vor continua pe tot parcursul sarbatorilor si activitatile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea raspandirii virusului COVID-19.  

De asemenea, in perioada de referinta va fi asigurata si protectia obiectivelor la care se asigura paza cu efective de jandarmi iar in aceasta perioada vor fi constituite subunitati de interventie care sa fie in masura sa intervina pentru solutionarea unor situatii deosebite ce pot aparea pe timpul executarii misiunilor.

           Va dorim tuturor sarbatori linistite acasa, chiar daca anul acesta veti fi doar cu sufletul alaturi de cei dragi, in speranta ca dupa aceasta perioada va veti reuni sanatosi impreuna!

 

           Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii1932 vizualizări17 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0