Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 28 Martie 2024 - 14587
Au venit la plimbare in Bistrita, fara a avea asupra lor declaratii pe proprie raspundere.

Patru tineri din Domnesti, respectiv din Beclenut au fost surprinsi de jandarmi in timp ce se plimbau pe strada Rodnei din municipiul Bistrita. Acestia au fost legitimati iar jandarmii au constatat ca nu au domiciliul in Bistrita. Astfel, acestora li s-au solicitat declaratiile pe proprie raspundere cu privire la motivele pentru care nu se afla in localitatea de domiciliu.

            Cei patru nu au putut prezenta niciun inscris in acest sens, ca urmare au fost sanctionati cu cate 500 de lei fiecare.   

           Conform Hotararii de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020, privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID-19, anexa nr 3, art. 2, pct. 3, "la solicitarea personalului institutiilor abilitate cu exercitarea controlului respectarii interdictiei prevazute la pct. 2, pentru justificarea deplasarii in afara localitatii persoanele prezinta legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere cu privire la motivul deplasarii, completata in prealabil."

           Totodata, mai multi tineri s-au adunat in municipiul Bistrita, pe strada Panait Cerna iar conform reglementarilor legale in vigoare acestia au fost avertizati ca "in interiorul localitatilor se interzice circulatia persoanelor in grupuri pietonale mai mare de 3 persoane care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri".

           Pentru aceste fapte, sanctiunile sunt cuprinse intre 500 si 2.500 lei si se aplica conform legii nr. 55 din 15 mai 2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID -19, art. 65, lit. m.

           De asemenea, continua actiunile preventive si de informare a populatiei dar si cele de verificare a respectarii masurilor stabilite pentru spatiile publice inchise - in mijloacele de transport in comun si magazine, care trebuie respectate pe perioada starii de alerta. 

 

              Conform Hotararii de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020, privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  art. 1 "in spatiile publice inchise, spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun si la locul de munca se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie"


Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2968 vizualizări21 mai 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0