Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 27 Februarie 2021 - 24632 vizitatori azi
Poiana cu Narcise de pe Vf. Saca din Muntii Rodnei a inflorit.

Jandarmii montani din Rodna efectueaza in aceasta perioada patrulari pe Muntele Saca, la Poiana cu Narcise din arealul Parcului National Muntii Rodnei, pentru a fi la dispozitia turistilor cu sfaturi privind modul de comportare pe timpul excursiilor in aceasta zona.

           Narcisele atrag mai ales in aceasta perioada foarte multi turisti din tara si din strainatate. Avand in vedere faptul ca florile au inceput sa infloreasca, turisti dar si localnici viziteaza in aceste zile aceasta zona.

          Poiana cu Narcise este protejata de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din radacina.

         Jandarmii montani din Rodna, informeaza faptul ca momentan narcisele se afla la inceputul perioadei de inflorire si foarte multe persoane vor dori sa viziteze poiana in aceste zile si in perioada imediat urmatoare, cand va fi perioada de maxima inflorire.

 

           Informatii suplimentare

          Rezervatia naturala aflata in Muntii Rodnei, are o suprafata de 5 ha si reprezinta o poiana cu narcise (Narcissus angustifolius), protejata de lege, pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, intr-o asociatie dominata de Barba Ursului.

       Pe muntele Saca, din masivul cristalin al Rodnei, se poate ajunge plecand din localitatea Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleaca catre muntele Saca doua poteci mai accesibile: prima urca spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmareste Valea Secii si apoi urca pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul pana la Varful Saca dureaza 3 ore din Valea Vinului.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2037 vizualizări23 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0