Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 02 Martie 2021 - 17416 vizitatori azi
Jandarmii bistriteni la datorie cu efective marite pe perioada minivacantei de 1 iunie.

Ziua de 1 iunie este zi libera iar cetatenii vor dori sa isi petreaca urmatoarea perioada cat mai mult in afara locuintei. Totusi, acestia trebuie sa tina cont de masurile privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 dar si de noile masuri dispuse incepand cu data de 1 iunie 2020.

            Peste 250 de jandarmi vor fi angrenati in misiuni specifice de asigurare a unui climat de ordine si siguranta publica, in zonele din aria de competenta, pe perioada minivacantei de 1 iunie.

           Astfel, in contextul pandemiei generate de COVID-19, vor fi executate misiuni privind verificarea respectarii  masurilor de  izolare la domiciliu si de asigurare a masurilor de ordine publica in proximitatea centrului de carantina.

           Totodata, jandarmii vor asigura masurile de ordine publica in zona lacasurilor de cult, pentru a fi verificat modul de respectare a masurilor de distantare sociala, cu atat mai mult cu cat in perioada urmatoare credinciosii catolici sarbatoresc Rusaliile.

             In perioada urmatoare, jandarmii vor fi angrenati si in patrule mixte cu politistii, in acest context fiind executate misiuni in zonele rurale.

            De asemena jandarmii montani Rodna vor efectua patrulari pe Muntele Saca, alaturi de rangerii Parcului National Muntii Rodnei, pentru a fi la dispozitia turistilor cu sfaturi privind modul de comportare pe timpul excursiilor in aceasta zona. Totodata, jandarmii montani din Piatra-Fantanele si Colibita vor patrula in zonele de agrement de interes operativ, cunoscute ca fiind frecvent vizitate de catre turisti.

           In aceasta perioada vor continua si actiunile preventive si de informare a populatiei dar si cele de verificare a respectarii masurilor stabilite pentru spatiile publice inchise - in mijloacele de transport in comun si magazine, care trebuie respectate pe perioada starii de alerta. 

In perioada de referinta va fi asigurata si protectia obiectivelor la care se asigura paza cu efective de jandarmi.

De asemenea pentru orice problema pe care o intampina in spatiul montan, turistii pot apela cu incredere la ajutorul oferit de jandarmii montani din Rodna, Piatra Fantanele si Colibita, in orice imprejurare care le poate pune in pericol integritatea fizica si nu numai, sunand la 112.

In aceasta perioada vor fi constituite subunitati de interventie care sa fie in masura sa intervina pentru solutionarea unor situatii deosebite ce pot aparea pe timpul executarii misiunilor.

 

 

 

           Informatii suplimentare

                      In conformitate cu Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 26 din 28.05.2020 privind propunerea de modificare / completare / relaxare a masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse pe durata starii de alerta, incepand cu data de 1 iunie se ridica restrictiile/interdictiile privind deplasarea persoanelor in afara localitatii/zonei metropolitane.

            Tot incepand cu data de 1 iunie 2020, este permisa organizarea si desfasurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale in aer liber, precum si a festivalurilor publice si private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune aflate la distanta de minimum 2 metri, unul fata de celalalt, purtarea mastii de protectie si respectarea conditiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii si ministrului sanatatii.

              De asemenea, incepand cu data de 1 iunie, se permite prepararea, comercializarea si consumul produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile special destinate dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cu asigurarea unei distante de minimum 2 m intre mese si participarea a maximum 4 persoane la o masa, daca sunt din familii diferite si cu respectarea masurilor de protectie sanitara stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii.

 

 Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 

0 comentarii2163 vizualizări29 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0