Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 03 Martie 2021 - 43592 vizitatori azi
Au fost avertizati de jandarmi cu privire la respectarea masurilor legale.

Pe perioada minivacantei de Rusalii, jandarmii au continuat actiunile preventive si de informare a populatiei dar si cele de verificare a respectarii masurilor stabilite pentru spatiile publice, care trebuie respectate pe perioada starii de alerta: mijloacele de transport in comun, lacasuri de cult, magazine si terase.

 Pe parcursul acestor misiuni s-a constatat faptul ca in mare parte bistritenii cunosc si respecta reglementarile legale in vigoare, dar au fost constatate si exceptii.

In perioada 5-8 iunie a.c. au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 6.500 lei, pentru abateri de la legislatia legala in vigoare. Astfel, au fost aplicate sanctiuni pentru cersetorie, tulburarea ordinii publice, adresarea de cuvinte si expresii jignitoare, provocarea unor scandaluri, fumatul in spatiile de joaca pentru copii, atragerea unor persoane de sex opus pentru intretinerea de raporturi sexuale, cu scopul obtinerii de foloase materiale, consumul de bauturi alcoolice in spatiul public neamenajat, respectiv refuzul declinarii in identitatii in fata agentului constatator.

            Totodata jandarmii au constatat si abateri privind nerespectarea unor masuri stabilite pentru perioada de alerta, astfel: lipsa purtarii mastii de protectie in interiorul unor magazine. Numai pentru aceste abateri jandarmii au aplicat amenzi de 1.500 de lei si 9 avertismente scrise.

 

           Informatii suplimentare

            Conform legii nr. 55 din 15 mai 2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID -19 "nerespectarea de catre persoanele fizice a masurii individuale de protectie a vietii si pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sanatatii persoanelor" stabilite conform art. 5 alin. 2, lit. d, constituie contraventie iar sanctiunile sunt cuprinse intre 500 si 2.500 lei si se aplica conform art. 66, lit. a.

            

                           Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2093 vizualizări09 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0