Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 05 Martie 2021 - 7026 vizitatori azi
Jandarmii au aplicat sanctiuni pentru nerespectarea masurii privind distantarea sociala.

Unii bistriteni au inteles ca nu este nevoie sa mai respecte, in plina stare de alerta, masurile de distantare sociala sau sa poarte masti la concertul la care au participat sambata in padurea Schullerwald.  Jandarmii care au asigurat masurile de ordine publica la concertul organizat sambata, 20 iunie a.c. in padurea Schullerwald, au constatat ca multi dintre participanti nu au respectat masurile de distantare sociala si nu purtau masca de protectie conform reglementarilor legale in vigoare, chiar daca ne aflam in stare de alerta.

         Astfel, au fost aplicate sanctiuni in valoare de 1.250 lei pentru nerespectarea masurii privind distantarea sociala si pentru nepurtarea mastilor de protectie.

            In conformitate cu art. 65 lit. j) din Legea nr. 55/2020 raportat la art. 1 pct.7 din Anexa 3 din H.G. nr.476/2020, cu referire la prevederile ordinului comun al ministrului culturii si ministrului sanatatii, emis in temeiul art. 44 si al art. 71 alin. (2) din Legea 55/2020, ..."organizarea si desfasurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanta de minimum 2 metri unul fata de celalalt, precum si cu purtarea mastii de protectie. Aceste fapte constituie contraventii si sunt sanctionate cu amenzi cuprinse intre 500-2.500 lei.

          Respectarea acestor masuri este importanta pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 si pentru asigurarea desfasurarii activitatilor in conditii de siguranta sanitara. Astfel, pentru a evita cresterea numarului de infectari si a imbolnaririi cu virusul SAR-COV-2, respectati cu strictete prevederile legale in vigoare pentru protejarea dumneavoastra si a celor dragi.

 

 Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

0 comentarii2317 vizualizări22 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0