Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 20436 vizitatori azi
Actiuni de verificare a stanelor din Muntii Rodnei cu scopul asigurarii sigurantei turistilor.

Jandarmii montani Rodna in cooperare cu Asociatia Cinegetica Somesul Rodna au executat mai multe actiuni specifice de verificare a stanelor din Muntii Suhard. Miercuri au fost verificate stanele Cucureasa, Suvarosul si Persa.

         Prin astfel de actiuni sunt urmarite aspecte ce tin de respectarea legislatiei in vigoare privind organizarea stanelor, nefiind constatate probleme.

         Si la acest sfarsit de saptamana au fost verificate cu preponderenta stanele situate in apropierea unor trasee turistice, cu scopul supravegherii animalelor. Au fost avertizati doi proprietari in ceea ce priveste lasarea fara supraveghere a cainilor, respectiv pasunatul in fondul forestier.

          De asemenea, avand in vedere faptul ca in aceasta perioada foarte multi turisti viziteaza aceste zone, la trecerea pe langa astfel de stane, unii caini devin agresivi, ca urmare, proprietarii acestora sunt verificati constant de catre oamenii legii, fiind astfel informati in legatura cu tinerea sub supraveghere a animalelor pe care le detin.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii2513 vizualizări09 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0