Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 02 Martie 2021 - 564 vizitatori azi
Ara - noul partener canin al jandarmilor in misiuni.

Jandarmii bistriteni au de cateva saptamani un nou sprijin in misiuni. Ara este catelusa care a ajus la Bistrita la inceputul lunii aprilie iar de atunci se antreneaza intensiv pentru a se acomoda cu misiunile pe care trebuie sa le execute alaturi de partenerul sau.  Avand in vedere retragerea din activitate a celor doua cateluse Zara si Dona la inceputul lunii martie a acestui an, brigada canina a Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud este completata de Ara, un ciobanesc malinois in varsta de 10 luni. Aceasta parcurge un program riguros de pregatire alaturi de cel care va fi conductorul sau - plt. maj. Paul Gabor, pe perioada in care isi va desfasura activitatea in cadrul unitatii. De asemenea, cei doi (caine +conductor) vor parcurge si un curs de 4 luni, la Centrul Chinologic Sibiu, pentru obtinerea specializarii: patrulare/interventie.

          Informatii suplimentare: 

         1. Ara (Cipa) - caine de patrulare-interventie, data nasterii: 09.09.2019, conductor caine - plt. maj. Paul Gabor;

         2. Sasa (Roza) - caine de patrulare-interventie, rasa ciobanesc german nascuta la data de 16.08.2013 - conductor caine Stan Eugen;

         3. Linda (Rebaha) - cautare /salvare in mediul natural, rasa ciobanesc german nascuta la data de 02.12.2013 - conductor caine sg. maj. Bartes Andrei.

 

               Zara, la cei aproape 9 ani ai sai, a fost retrasa din activitate la implinirea limitei de varsta iar Dona la aproape 7 ani, din motive medicale.

            Antrenamentele zilnice avute in toti acesti ani, i-au facut pe conductorii lor sa le considere membri ai familiei si ca urmare conductorii lor: plt. maj. Paul Gabor, respectiv plt. adj. Alin Peterlin, au ales sa le adopte si sa le ingrijeasca in continuare in propriile familii.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2506 vizualizări24 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0