Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Promovabilitate cu aproape 50 la suta mai mare fata de anul trecut la scolile militare de invatamant!

Daca anul trecut dintre tinerii recrutati de catre Jandarmeria bistriteana, pentru a sustine examenul de admitere la scolile militare de invatamant din tara, au fost admisi un numar de 8 candidati, anul acesta numarul celor declarati admisi a crescut la 15.

            Ofiterii si subofiterii Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud, au recrutat in acest an pentru institutiile militare de invatamant peste 200 de tineri candidati.

Dintre acestia si-au exprimat intentia de a deveni ofiteri un numar de 13 tineri. In urma evaluarilor de ordin psihologic, medical respectiv a evaluarilor sportive, din totalul celor inscrisi, a fost admis un candidat la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti, arma jandarmi, un candidat fiind declarat admis la Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda", specializarea pilot de elicopter.

In ceea ce priveste examenul de admitere de la scolile militare de subofiteri jandarmi, din cele 103 dosare trimise la Dragasani, au fost declarati admisi 10 candidati, la Falticeni din cei 10 candidati fiind admisi 3.

Deoarece este foarte importanta conditia fizica, starea sanatatii si profilul psihologic al viitorilor jandarmi, mentionam faptul ca probele eliminatorii au o mare importanta in cadrul examenelor sustinute de tinerii candidati, marea majoritate a celor care s-au inscris la aceste unitati de invatamant fiind respinsi in urma sustinerii acestor probe.

 

Informatii de background

 

In toata tara au depus juramantul militar 688 de studenti din anul I de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", 40 dintre acestia  - 19 baieti si 21 de fete - au ales specializarea Drept, 374, dintre care 10 de etnie roma si 10 de etnie maghiara, s-au inscris la specializarea Ordine si Siguranta Publica, 80  - 56 de baieti si 24 de fete - au ales Politia de Frontiera, iar alti 104, 86 de baieti si 18 fete, au ales cariera de jandarm

De asemenea, 45 de studenti, 36 de baieti si 9 fete, s-au indreptat catre specializarea Penitenciare, iar alti 45, toti baieti, urmeaza cursurile Facultatii de Pompieri. 


    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                                                                  Lt.

                                                                        Georgeta CASVAN

0 comentarii2842 vizualizări21 septembrie 2010




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0