Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 03 Martie 2021 - 11026 vizitatori azi
Jandarmii alaturi de elevi inca din prima zi de scoala!

Odata cu inceperea noului an scolar 2020 - 2021, unul dintre obiectivele prioritare ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud il constituie asigurarea ordinii publice si cresterea gradului de siguranta in zona institutiilor de invatamant. Astfel, jandarmii vor actiona pe tot parcursul anului de invatamant, pentru depistarea si luarea masurilor legale fata de persoane care prin comportamentul sau activitatile desfasurate afecteaza climatul de siguranta al elevilor.

         De asemenea, jandarmii vor contribui la siguranta scolara prin activitatile de prevenire a delincventei in incinta si in imediata apropriere a unitatilor de invatamant dar si la intrarea si iesirea de la orele de curs. Actiunile preventiv-educative vor viza, la fel ca si pana in prezent, consilierea si indrumarea elevilor in scopul cresterii interesului pentru participarea la cursuri, intelegerea, constientizarea si respectarea legislatiei in domeniul ordinii si sigurantei publice si vor veghea la respectarea conditiilor impuse de contextul actual.

         Vor fi desfasurate actiuni specifice in vederea prevenirii si combaterii fenomenului contraventional si infractional in zona institutiilor de invatamant, precum si pe traseele de afluire si defluire a elevilor si cadrelor didactice, aflandu-ne in permanenta  legatura cu reprezentantii institutiilor scolare.

          In prima zi de scoala jandarmii asigura masurile de ordine publica la 19 institutii de invatamant, cu un efectiv de 65 de jandarmi.


Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

0 comentarii1512 vizualizări13 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0