Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Iulie 2020 - 14912 vizitatori azi
Administratia Nationala a Penitenciarelor remarcata in presa pentru gestionarea eficienta a resurselor.

Urmare a informatiilor aparute in mass-media cu privire la cuantumul normei de hrana a persoanelor private de libertate, Administratia Nationala a Penitenciarelor face urmatoarele precizari:

            Norma de hrana pentru persoanele private de libertate condamnate, recomandata de specialisti din Ministerul Sanatatii, are o valoare reala de 4,36 lei / zi / persoana, valoare cu TVA, si asigura dreptul acestora la o norma calorica de 2855 calorii / zi / persoana. Aceasta suma alocata reprezinta aproximativ 40 % din costul total si face referire numai la valoarea alimentelor de baza care intra in structura meniurilor zilnice, nefiind luate in calcul cheltuielile ocazionate de procesul de preparare al hranei, respectiv: cheltuieli de personal, cheltuieli cu echipamentul de lucru si protectie, cheltuieli cu materialele de curatenie a spatiilor, cheltuieli cu materialele de intretinere si materialele diverse, cheltuieli cu utilitatile, cheltuieli de aprovizionare si transport, cheltuieli amortizare mijloace fixe si alte cheltuieli precum deratizare, dezinsectie, reparatii utilaje.

            De asemenea, Administratia Nationala a Penitenciarelor are in folosinta 2845,47 ha de teren agricol si 35 de unitati cu gospodarii agrozootehnice in care se  obtin produse vegetale si animale gestionand efective importante de suine, bovine si ovine. Productia este obtinuta prin implicarea directa a persoanelor private de libertate si este destinata integral consumului intern.

            Administratia Nationala a Penitenciarelor este un serviciu public, care in vederea realizarii misiunilor specifice adopta un management modern, axat pe gestionarea eficienta si rationala a resurselor alocate, in depline conditii de transparenta si vizibilitate.

 

BIROUL RELATII PUBLICE SI MASS-MEDIA

ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR

0 comentarii1813 vizualizări27 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0